Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 5
Perception and Resistance Levels Of Management Information Systems On University Administrator and Other Staff: A Practice Selcuk University
2018
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği ve yaygınlaştığı günümüz şartlarında küreselleşmeyle birlikte artan rekabet, ülkelerin ekonomik gelişmelerini önemli ölçüde etkilemektedir. Bu süreçte işletmelerin gerek organizasyon yapılarında gerekse iş yapma yöntemlerinde büyük bir değişim gerçekleşmektedir. Kâr amacı güden ya da gütmeyen işletmelerin amaçları arasında maliyetlerin düşürülmesi, kârlılık durumlarının arttırılması, insan gücüne duyulan gereksinimin azaltılması, yönetimin etkin ve hızlı karar alması gibi konular yer almaktadır. İşletmeler bu konularla ilişkili hedeflerine ulaşmak için doğru, ihtiyaç duyulan zamanda gelen ve verilecek kararları yönlendirecek bilgilere ihtiyaç duymaktadır. Bu bilgilerin üretilmesi ise yönetim bilişim sistemlerinin varlığı ile mümkün olmaktadır. Ancak yönetim bilişim sistemlerinin işletme içerisinde ve dışında aktif olarak kullanılması birçok sorumluluk, görev, uygulama ve yeni sistemi de beraberinde getirmektedir. Bununla birlikte birey, yapılan değişimler karşısında alışmış olduğu düzenin bozulacağını düşünerek yapılan değişimi kabullenmeme, red etme gibi direnç davranışı gösterir. Bu çalışma; yönetim bilişim sistemleri uygulamalarını aktif olarak kullanan Selçuk Üniversitesi’nde yapılmıştır. Üniversite yöneticilerinin ve üniversitede çalışanların bu uygulamalara karşı algı ve direnç düzeyleri birbirleriyle karşılaştırmalı olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca bireylerin direnç nedenleriyle ilişkilerini ve bu ilişkinin çalışanların cinsiyeti, yaşı, kurum içerisindeki pozisyonu, eğitim düzeyi, çalışma süresi ve bilgisayar kullanma süresi gibi özellikleriyle bağlantılı olup olmadığı da incelenmiştir. Araştırmanın sonunda üniversite yöneticilerinin ve çalışanlarının yönetim bilişim sistemlerine karşı algı ve direnç düzeylerinin hangi değişkenlere bağlı olduğu belirlenmiş ve bazı önerilerde bulunulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.439
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini