Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 76
 İndirme 23
Suriyeli Mültecilerin İş Yaşamına Uyumu: Konaklama ve Yiyecek & İçecek İşletmelerinde Nitel Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mültecilerin çalışma hayatına adaptasyonu mülteci nüfusu olan ülkeler için ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Gayri resmi çalışma, mültecilerin yaşadığı ülkelerde yaygın bir sorundur. Gayri resmi olarak çalışan mültecilerin düşük ücreti, yerel toplumun kabul etmediği uzun çalışma saatlerini ve sıradışı çalışma koşullarını kabul etmek zorunda oldukları görülmektedir. Türkiye, Suriyeli mültecilerin en fazla nüfusa ev sahipliği yapan ülkesidir. Bu çalışma, Türkiye'deki konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinde çalışan Suriyeli mültecilerin iş hayatına uyumunun hem Suriyeli mülteciler hem de ilgili STK/hükümet yöneticileri tarafından değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Hem mülteciler hem de yöneticilerle yapılan görüşmelerde ortaya çıkan en önemli sorun, mültecilerin Türkçe bilmemesidir. Ayrıca, mültecilerin yerel işgücünün istihdamında düşüşe neden olabileceği ve uyum sorunlarının azaltılması için mesleki eğitimin gerekliliği yöneticiler tarafından vurgulanan önemli noktalardır. onaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinde çalışan Suriyeli mültecilerin iş hayatında karşılaştığı sorunlar düşük ücretler, uzun çalışma saatleri, dil yetersizliği ve çalışma izinleri ile ilgili problemler olmaktadır. Çalışmanın bulgularına göre, kontrolün artırılması ve yerel toplumun istihdamına zarar gelmemesi için mültecilerin resmi olarak çalışmasının önemli rol oynamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Syrian Refugees’ Integration Into Working Life: Qualitative Research In Accommodation and Food & Beverage Enterprises
2020
Yazar:  
Özet:

The adaptation of refugees to working life constitutes a serious problem for the countries with a certain proportion of the refugee population. Informal working is a common problem in countries where refugees live. It seems that refugees working informally earn low wages and are obliged to accept long working hours and extraordinary working conditions that the local community does not accept. Turkey is the country that hosts the most population of Syrian refugees. This study was conducted with the aim of the assessment of the adaptation of Syrian Refugees, who live in Turkey and work in accommodation and food & beverage businesses, to the labor market by both Syrian refugees and the relevant NGO/government executives. The most important problem that comes up with the interviews with both refugees and managers is that refugees are not fluent in Turkish. In addition, the concerns that refugees may cause a decline in the employment of the local labor force, and that their adaptation problem may be reduced if they receive vocational training are also important points emphasized by the managers. The problems encountered by the Syrian labor force focus on low wages, long working hours, lack of language proficiency, and work permits. The findings of the study demonstrate that the inclusion of refugees in working life formally is important in terms of increasing control and not harming the employment of the local community.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 219
Atıf : 2.799
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini