Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 44
 İndirme 5
Viguier ve Elemens de la Langue Turque Adlı Eseri
2000
Dergi:  
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pierre François Viguier, who is a well-known Turkish philologist, composed a book on Turkish grammar and published it in 1790 at the French Palace in Beyoğlu, İstanbul, wıth the title Elemens de la Langue Turque. This work is important especially with respect to the fact that it present the Turkish phonology and shows successfully Turkish sound harmony -more specifically vowel harmonywhich is a key issue in Turkish language. In this book, Turkish words are written with the Latin alphabet except a small seetion (pp. 284-295). The sounds which cannot be written distinctly with Arabic alphabet which are u/ü, o/ö, ılı, k/g, b/p, elç, d/t are shown with Latin alphabet. Viguier, points out that he chose İstanbul dialect and especially the spoken language. When these words are examined we observe a close similarity between them and the words used today in İstanbul. We believe that this work is a major source enables us to build o comparative historical phonology of the Turkish language.

Anahtar Kelimeler:

Viguer and His "elemens de La Langue Turque"
2000
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 897
Atıf : 2.103
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi