Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 57
 İndirme 15
Peyami Safa’nın Fatih - Harbiye Romanı İle Uwe Timm’in Kardeşimin Gölgesinde Eserinde Nesil Çatışması
2020
Dergi:  
Turkish Academic Research Review
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Peyami Safa’nın (1899-1961) 1931 yılında ilk basımını gerçekleştirdiği Fatih – Harbiye romanı ile Uwe Timm’in Am Beispiel meines Bruders (Kardeşimin Gölgesinde) (2011) eserini karşılaştırmaktır. Karşılaştırmanın çıkış noktasını ise iki eserde de belirgin bir konu olan nesil çatışması oluşturur. Kardeşimin Gölgesinde’de Hitler dönemi savaş politikalarına ve soykırımlara karşı Uwe Timm’in sergilediği tutum, babasının Nazi yanlısı olmasına dair görüşlerinde belirginleşir. Eser, özellikle savaşın kaybedildiği ve yeni bir Almanya’nın inşa edildiği yıllarda, geçmişin hem aile bireyleri hem de toplum düzleminde hesaplaşmasını kaleme alınır. Fatih - Harbiye romanında ise yüzyılın başlangıcında kurulan bu yeni dünya düzeninde Türkiye’nin kimlik arayışının bir göstergesi olarak Neriman karakteri yazınsallaştırılır. Batı ve medeniyet eşleştirmesinin bir Türk kadını olarak Neriman’ın ruhunu nasıl etkilediği sorunsallaştırılır. Roman analiz yönteminin ana unsurları temel alınarak bu nesil çatışmasını yazarların nasıl yazınsallaştırdığı sorusu yanıtlanmaya çalışılacaktır. Zaman, mekân, olay örgüsü, karakter ve anlatıcı olarak sıralanabilecek bu unsurların eserde hangi boyutlarda belirginleştiği, bunlar arasındaki dengelenme ve yazarların bu seçimlerinin nedenleri üzerinde durulacaktır. 

Anahtar Kelimeler:

Peyami Safa's Fatih - Warfare Novel with Uwe Timm's Generation Conflict in My Brother's Shadow
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to compare the first edition of Peyami Safa (1899-1961) from the leading writers of Turkish literature in 1931 with Uwe Timm's novel Fatih - Harbiye, Am Beispiel Meines Bruders (2011). The outcome point of comparison is a generational conflict, which is a clear issue in both works. Uwe Timm’s attitude to the war policies and genocides of Hitler’s time in the Shadow of My Brother is highlighted in his views that his father is a Nazi supporter. The work, especially in the years when the war was lost and a new Germany was built, is based on the accounting of the past both on the family and on the community level. In the novel Fatih - Harbiye, the character of Neriman is written as an indicator of the search for identity of Turkey in this new world order established at the beginning of the century. It is questioned how Western and civilization matching influences the spirit of Neriman as a Turkish woman. Based on the main elements of the novel analysis method, we will try to answer the question of how the writers wrote this generation of conflict. The time, space, event structure, character and narrative of these elements will be focused on the dimensions in which these elements can be classified in the work, the balance between them and the reasons for these choices of the authors. The

Anahtar Kelimeler:

Intergenerational Conflict In The Novels “fatih – Harbiye” By Peyami Safa and “am Beispiel Meines Bruders” By Uwe Timm
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to compare the novel “Fatih-Harbiye”, which was first published in 1931 by Peyami Safa, one of the leading writers of Turkish literature, and Uwe Timm's “Am Beispiel meines Bruders (In the Shadow of My Brother)”. The starting point of the comparison is intergenerational conflict, which is a prominent issue featured in both works. In “Am Beispiel Meines Bruders”, Uwe Timm's attitude towards Hitler-era war policies and genocides becomes evident in his views on his father's pro-Nazi nature. The author writes about the reckoning of the past, both at the level of family members and society, especially in the years when the war was lost and a new Germany was built. In the novel “Fatih-Harbiye”, the character Neriman was penned as an indicator of Turkey's establishment at the beginning of the century and its search for identity in this new world order. It is problematized how the pairing of the West and civilization affects Neriman's spirit as a Turkish woman. Based on the main elements of the novel analysis method, the question of how the authors literalized this intergenerational conflict will be answered. The dimensions of these elements, which can be listed as time, place, plot, character and narrator, become apparent in the works, the balance between them and the reasons for the choices of the authors will be discussed.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Turkish Academic Research Review

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 302
Atıf : 336
Turkish Academic Research Review