Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 53
 İndirme 10
Endonezya Cumhuriyeti’nde Yerel Yönetimler: Yasal, Yapısal ve Mali Dönüşüm
2019
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Endonezya Cumhuriyeti 1949 yılında bağımsızlığını kazanan ancak sonrasında uzun yıllar askeri rejim altında ve merkeziyetçi bir yönetim anlayışı ile yönetilen, idari ve siyasi yapısı ve farklı özellikleriyle dikkat çeken bir ülkedir. Bağımsızlığından 50 yıl sonra yapılmış olan anayasal ve yasal düzenlemeler sonrasında ülkede yerelleşme yönünde somut adımlar atılmıştır. Endonezya Cumhuriyeti’nin parçalı adalardan oluşan coğrafi yapısı nedeniyle yerel yönetimler ile ilgili olarak farklı yönetim şekilleri ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle çalışmada yerel yönetimlere ilişkin olarak yapılan yasal düzenlemelerdeki değişikliklerin uygulamadaki etkilerinin incelenmesi ve mevcut durumun ortaya konulması amaçlanmıştır. Bu çerçevede son otuz yılda 4 kez anayasa değişikliği ve birçok yasal düzenleme yapılarak; hızlı bir şekilde yerel yönetim reformu gerçekleştirildiği, bazı iller için özel kanunlar çıkarıldığı, demokratikleşme yönünde adımlar atılmaya çalışıldığı, görev, yetki ve hizmet açısından yerel yönetimlerin özerkliğinin yüksek olduğu ve mali yerelleşme adına önemli adımlar atıldığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Endonezya Cumhuri̇yeti̇’nde Yerel Yoneti̇mler: Yasal, Yapisal ve Mali̇ Donusum
2019
Yazar:  
Özet:

The Republic of Indonesia is a country that won independence in 1949 but has been ruled under long years of military regime and a centralized governance, with its administrative and political structure and its various characteristics. After 50 years of independence, the constitutional and legal arrangements have made concrete steps towards localization in the country. Due to the geographical structure of the Republic of Indonesia consisting of parts of the islands, different forms of governance arise in relation to local governments. Therefore, the study is aimed at examining the effects of the changes in the legislation in relation to local governments on the implementation and revealing the current situation. Thro the past thirty years, four constitutional amendments and many legal arrangements have led to the rapid implementation of local governance reforms, the adoption of special laws for some provinces, the attempt to take steps towards democracy, the high autonomy of local governments in terms of duty, authority and service, and the important steps for financial localization.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 988
Atıf : 8.969
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini