Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 90
 İndirme 63
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Bilgi Teknolojileri Kullanılarak Tersine Tedarik Zinciri Yönetimi Uygulanması
2019
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çevresel ve ekonomik sorunların ters tedarik zinciri yönetimi üzerinde önemli bir etkisi olduğu düşünülmekte ve sürdürülebilir tedarik zinciri gelişiminin temel taşlarından biri olmaktadır. Literatürün gözden geçirilmesi sonucu, ters tedarik zinciri yönetimi için kapsamlı bir referans çerçevesinin tam olarak gelişmediği görülmektedir. Son yıllarda, tersine lojistik faktörlerini içeren bu sürdürülebilir tedarik zinciri uygulamalarının nihayetinde ekonomik performansı artırabilecek daha entegre tedarik zincirleri uygulamalarına yönelik araştırmalar başlamıştır. İyi tasarlanmış bir ters tedarik zinciri programı sağlamak, kuruluşun kendisini farklılaştırma ve pazar payını rakiplerden ayırma yeteneğini önemli ölçüde artırabilmektedir. Tersine tedarik zinciri sorunu kurumun kurumsal stratejisinin bir parçası olmalıdır. Makro açıdan bakıldığında, kuruluşun çalıştığı sektörün ters tedarik zinciri faaliyetleri, parçaların yeniden kullanımı, onarımı, yeniden işleme ve yeniden üretim gibi konuları içermektedir. Bu çalışmada Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi İşlem departmanında tersine tedarik zinciri faaliyetlerinin uygulanmasına yönelik incelemeler ele alınmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Karamanoglu Mehmetbey Uni̇versi̇tesi̇nde Bi̇lgi̇ Teknoloji̇leri̇ Kullanilarak Tersi̇ne Tedari̇k Zi̇nci̇ri̇ Yoneti̇mi̇ Uygulanmasi
2019
Yazar:  
Özet:

Environmental and economic problems are considered to have a significant impact on reverse supply chain management and are one of the core stones of sustainable supply chain development. As a result of the literature review, it appears that a comprehensive reference framework for reverse supply chain management is not fully developed. In recent years, research has begun on more integrated supply chain applications that can ultimately improve economic performance of these sustainable supply chain applications, which include logistical factors. Providing a well-designed reverse supply chain program can significantly increase the organization’s ability to differentiate itself and separate market share from competitors. The reverse supply chain problem should be part of the organization’s corporate strategy. From a macro point of view, the reverse supply chain activities of the industry in which the organization works include topics such as reuse, repair, re-working and re-production of parts. In this study, Karamanoğlu Mehmetbey University Information Processing Department examines the implementation of supply chain activities.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.545
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini