Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 12
 İndirme 4
Antik Çağlarda Renklerin Tedavi İçin Kullanımı: Kromoterapi
2013
Dergi:  
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Chromotherapy, sometimes called color therapy, has been around since ancient times. Phototherapy (light therapy) was practiced in ancient Egypt, Greece, China and India. According to ancient Egyptian mythology, the art of chromotherapy was discovered by the god Thoth. Since 2000 BC built the ancient. Egyptians solarium rooms with colored glass to achieve certain therapeutic benefits. They used primary colors (red, blue and yellow) in both forms of treatment with colors: direct exposure to sunlight and indirect healing. In the indirect method, they used such materials as stones, dyes, ointments and plasters as the medium. In ancient Greece the physical nature of color was dominant. Color was intrinsic to healing, which involved restoring balance. In India recommended the ancient Ayurvedic physician Charaka, who lived in the sixth century BC, sunlight to treat a variety of diseases. Avicenna (AD 980) advanced the art of healing using colors. He made clear the vital importance of color in both diagnosis and treatment and developed a chart that related color to temperature and physical condition of the body

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 754
Atıf : 1.154
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi