Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 15
 İndirme 5
Şiir ve Şehir: Türk Şiirinde İstanbul Sevgisi
2020
Dergi:  
Ortadoğu ve Göç
Yazar:  
Özet:

ÖZ Şehir, kavramsal olarak kültür, insan ve mekân kavramları ile doğrudan ilişkilidir. Edebiyatımızda şehir-şiir ilişkisi denilince İstanbul akla gelir. Edebiyattan tarihe, mimariden müziğe Türk kültür ve medeniyetinin sergilendiği İstanbul, geçmişten günümüze kadar türkü, şarkı ve şiirlere konu olmuş bir şehirdir. İstanbul, hem kültürümüzün bir parçası hem de ona yön veren sosyal ve fiziki bir yapı olmasından dolayı birçok şairin ilgisini çekmiş ve sevilen bir mekân olmuştur. Şiir, yaşam ve yaşanmışlıkla sıkı ilişki içerisinde bir sanat olduğundan, birçok şair İstanbul’u şiirlerine konu etmiştir. Söz konusu şairler tarih, kültür, doğal güzellikler ve bireysel yaşanmışlıklar içeren şiirleriyle şehrin kimliğine katkı sağlamışlardır. İstanbul bu şiirler yoluyla ölümsüz bir mekân konumuna gelmiş, adeta yeniden inşa edilmiştir. İnsan mekânda yaşar, mekân ise insanla anlam kazanır. İstanbul, insan-mekân bütünleşmesinin dünyadaki örnek şehirlerinden biridir. “Yedi tepeli şehir” olarak bilinen İstanbul, tarihi süreçte bir “kült şehir” haline gelmiş ve Türk şiirinde birçok şiirin öznesi olmuştur. Sevginin öznesi de nesnesi de bu şiirlerde hep İstanbul’dur. Mekân ve insan arasından kopmaz bir bağ vardır. Bu bağın en güçlü biçimi şair ve şehir arasında ortaya çıkar. Şairin şehirle olan duygusal bağı, şehrin geçmişi ve bugününü daha iyi anlamamızı sağlar. İstanbul sevgisi konulu şiirleri kapsayan bu çalışmanın amacı Türk şiirinde şehre duyulan sevginin; tarih, kültür, doğal güzellik, özlem ve bireysel yaşanmışlık bakımından anlam katmanlarını belirlemektir.

Anahtar Kelimeler:

Turkey and Turkey: Love In Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

The city is conceptually directly related to the concepts of culture, humanity and space. When we talk about the city-poetry relationship in our literature, Istanbul comes to mind. From literature to history, from architecture to music, the Turkish culture and civilization are displayed in Istanbul, a city that has been a subject of culture, songs and poems from the past to the present day. Istanbul has been a place that has attracted and loved many poets because it is both part of our culture and a social and physical structure that guides it. Since poetry is an art in close relationship with life and experience, many poets have discussed Istanbul in their poems. These poets have contributed to the city’s identity with their poems of history, culture, natural beauty and individual experiences. Through these poems, Istanbul has become an immortal place and has been rebuilt. Man is living in a place, and man is living in a place. Istanbul is one of the most important cities in the world for human-space integration. Istanbul, known as the "Seven Mountains City", has become a "cultural city" in the historic process and has become the subject of many poems in Turkish poetry. The subject of love and the subject of love is always in these poems. There is an untouchable connection between the place and man. The strongest form of this connection appears between the poet and the city. The poet’s emotional bond with the city makes us better understand the city’s past and the present. The aim of this work, which covers the poems on Istanbul love, is to determine the layers of meaning of love for the city in Turkish poetry, in terms of history, culture, natural beauty, desire and individual experience.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Ortadoğu ve Göç

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 833
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini