Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 40
 İndirme 4
Üniversite Öğrencilerinde Akran Desteği ve Sosyal Öz-yeterlik Algısının Değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Tanımlayıcı ve karşılaştırmalı tipte yürütülen bu araştırmanın amacı, hemşirelik öğrencileri ve sosyal bilimler öğrencilerinin akran desteği ve sosyal öz-yeterliklerini karşılaştırmalı olarak incelemektir. YÖNTEM ve GEREÇLER: Araştırma, bir üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü (n: 97) ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin İktisat ve İşletme bölümlerinin (n: 67) ikinci sınıfında eğitim gören toplam 164 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Veri toplamada sosyo-demografik bilgi formu, Akran Desteği Ölçeği ve Sosyal Öz-yeterlik Algısı Ölçeği kullanılmıştır. BULGULAR: Hemşirelik ve İktisadi İdari Bilimler öğrencilerinin Akran Desteği Ölçeğinin alt boyutları olan Fiziksel Yardım, Akademik Yardım, Duygusal Yardım puanları ve ölçek toplam puanları arasında anlamlı fark vardır (p<0.05). Hemşirelik öğrencilerinin Akran Desteği Ölçeğinin alt boyutları ve toplam puan ortalamaları İktisadi İdari Bilimler öğrencilerinin puan ortalamalarından yüksektir. İki öğrenci grubu arasında Sosyal Öz-yeterlik Ölçeği toplam puanları arasında anlamlı fark bulunmamıştır. TARTIŞMA ve SONUÇ: Akran desteği hemşirelik öğrencilerinde sosyal bilimlerde öğrenim gören öğrencilere göre daha yüksek bulunurken, iki grubunda sosyal öz-yeterlik algısı orta düzeyde olup, farklı bölümlerde okuyan öğrencilere göre değişmemektedir. Bu durum üniversite öğrencilerinde hem sosyal öz-yeterliğin hem de akran desteğinin desteklenmeye ve geliştirilmeye ihtiyaç duyulan bir alan olduğunu ortaya koymaktadır. Öğrencilerin problem çözme becerisi, akademik başarısı, teorik ve uygulamalı derslere adaptasyonu ve mesleğe uyumunu artırmak için akran desteğinden, hem sağlık bilimleri hem de sosyal bilimler alanında daha fazla faydalanılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Students At The University Are Assessed As Well As Social Self-sufficiency.
2018
Yazar:  
Özet:

Introduction and Target: The purpose of this research, conducted in a defining and comparative type, is to compare the support and social self-capacity of nursing students and social sciences students. Methods and Requirements: The research was carried out with a total of 164 students who studied in the second class of the Faculty of Health Sciences of an university's Department of Nursing (n: 97) and the Department of Economics and Business (n: 67) of the Faculty of Economic and Administrative Sciences. The data collection has used the socio-demographic form of information, the Equatorial Support Scale and the Social Self-Consciousness Scale. RELATED: Nursing and Economics Administrative Sciences Students have a significant difference between Physical Assistance, Academic Assistance, Emotional Assistance Points and Scale Total Points (p<0.05), which are the sub-dimensions of the Associate Support Scale. The lower dimensions of the Associate Support Scale of Nursing students and the total score average are higher than the score average of the Economic Administrative Sciences students. There was no significant difference between the two groups of students in the social self-sufficiency scale. The associate support is higher in nursing students than students studying in social sciences, while the perception of social self-sufficiency in both groups is medium and does not vary according to students studying in different departments. This situation shows that both social self-sufficiency and co-support in university students are a field that needs to be supported and developed. Students’ problem-solving skills, academic success, adaptation to theoretical and practical courses and co-working support to enhance their professional adaptation, can be more benefited in both health sciences and social sciences.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 488
Atıf : 1.755
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini