Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 6
GİRİŞİMCİLERİN GİRİŞİMCİ PROFİL DEĞERLENDİRMELERİNDE ÖĞRENİLMİŞ GÜÇLÜLÜK DÜZEYLERİNİN ROLÜ: TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, firma sahibi girişimcilerin sahip olduğu öğrenilmiş güçlülük düzeyleri bağlamında girişimci kişilik tanımlamaları açısından bir farklılığın var olup olmadığının ortaya konulmasıdır. Günümüz koşullarında ekonomik büyüme ve kalkınmanın temeli olarak görülen girişimcilik kavramı birçok farklı disiplinlerin araştırma konusunu oluşturmaktadır. Özellikle günümüz koşullarında, teknoloji ve inovasyon tabanlı girişimcilik faaliyetlerine yönlenme ihtiyacı daha da ön plana çıkmaktadır. Bu bakış açısıyla araştırma Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde faaliyet gösteren firma sahibi girişimciler ile yürütülmüştür. Karma desene sahip olan araştırma iki aşamalı olarak uygulanmıştır. İlk aşamada nicel yöntem kullanılarak, Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyet gösteren firma sahibi girişimcilere öğrenilmiş güçlülük düzeylerinin belirlenmesi için “Rosenbaum Öğrenilmiş Güçlülük Ölçeği” uygulanmıştır. Geri dönüş sonuçlarına göre kullanılabilir 265 anketin SPSS Windows 22.0 paket programı kullanılarak analizleri gerçekleştirilmiştir. Alınan ölçek puanları doğrultusunda düzeyler ortalamanın altında kalanlar için düşük güçlülük, ortalamanın üstünde kalanlar için de yüksek güçlülük seviyesi olarak belirlenmiştir. İkinci aşama olan nitel araştırma kısmında 10 düşük öğrenilmiş güçlülük ve 12 yüksek öğrenilmiş güçlülük düzeyine sahip katılımcı ile yüz yüze görüşmeler yapılmıştır. Katılımcılara, girişimcilik hikayeleri ve girişimci kişilik tanımları sorulmuştur. Toplanan veriler MAXQDA 18 programıyla analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda girişimci kişilik tanımlamaları bakımından yüksek öğrenilmiş güçlülük düzeyine sahip girişimciler ile düşük öğrenilmiş güçlülük düzeyine sahip girişimciler arasında dikkat çekici farklılıklar tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The role of the strength levels learned in the input profile assessments of the entrepreneurs: Examples of technology development areas
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to find out if there is a difference in the terms of entrepreneurial personality definitions in the context of the learned strength levels that enterprise owners have. The concept of entrepreneurship, which is considered the basis of economic growth and development in today’s circumstances, constitutes the research topic of many different disciplines. Especially in today’s circumstances, the need to be focused on technology and innovation-based entrepreneurial activities is becoming more advanced. From this point of view, the research was carried out with business owners operating in the Technology Development Areas. The research with the karma design has been implemented in two stages. In the first phase, using the quantum method, the "Rosenbaum Learned Strength Scale" was applied to enterprise owners operating in the Technology Development Area to determine the levels of capacity learned. Analysis of the available 265 surveys based on the feedback results was carried out using the SPSS Windows 22.0 package program. The levels are determined according to the scale points taken; low strength for those who remain below the average, and high strength for those who remain above the average. In the second stage of the Qualification Research section, a face-to-face conversation was held with 10 participants with low learning strength and 12 high learning strength levels. Participants were asked about entrepreneurial stories and entrepreneurial personality definitions. The data collected was analyzed with the MAXQDA 18 program. The research found remarkable differences between entrepreneurs with a high learning capacity level and entrepreneurs with a low learning capacity level in terms of entrepreneurial personality definitions.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 942
Atıf : 8.563
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi