Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 20
Ulusal Siber Güvenlik Politikalarının Karşılaştırmalı İncelenmesi: Abd, İngiltere ve Türkiye Örnekleri
2020
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Bilgi iletişim teknolojileri sürekli ve hızlı bir gelişim sergilemektedir. Bu hızlı değişim son yıllarda daha fazla ivme kazanmıştır. Dolayısıyla hayatımıza siber alan gibi geçmişte ütopik olarak kabul edilen yeni kavramlar girmiştir. Günümüzde ise yaşamımızın merkezine yerleşen bir kavram haline gelmiştir. Nitekim kıtalar arasındaki mesafenin anlamsızlaşmasına bu kavram yol açmıştır. Üstelik küreselleşmeye de ciddi katkıları olmuştur. Siber alanın günümüzdeki fonksiyonlarının ve büyüklüğünün artması ile birlikte bu alan daha kırılgan ve saldırılara açık bir konuma gelmiştir. Dolayısıyla, hem siber alanın çeşitli saldırılara maruz kalmasına hem de bu siber alandan faydalanan kişilerin klasik anlamdaki suçları daha kolay işlemesine neden olmaktadır. Bununla birlikte hem özel hem de kamu kurumlarının hizmetlerini elektronik ortama taşıması ile birlikte, bireyler hem özel hayatları hem de çalışma hayatları itibariyle bu teknolojilere bağımlı hale gelmişlerdir. Nitekim bu bağımlılıktan faydalanmak isteyen kötü niyetleri bireyler, gruplar ya da düşman ülkeler bu siber alanları suiistimal etme faaliyetlerine girişmektedir. Bu çalışma kapsamında ABD, İngiltere ve Türkiye’nin ulusal siber güvenlik politikaları arasında karşılaştırmalı bir kesit sunulmaya çalışılmaktadır. Siber güvenlik politikalarına veya stratejilerine yönelik olarak çeşitli uluslararası kuruluşların geliştirdiği bir takım kriterler bu çalışma kapsamında daha kapsamlı ve sistematik olarak gruplandırılmaktadır. Altı temel karşılaştırma kriteriyle ülkelerin siber güvenliğe yönelik tüm politik ve stratejik yaklaşımları analiz edilmektedir. Yapılan karşılaştırma sonuçlarından yola çıkarak Türkiye’nin siber güvenlik politikalarına yönelik çeşitli çıkarımlarda bulunulmuştur. Ancak siber güvenliğin doğası ve siber saldırı ve siber suç tekniklerinin sürekli değişim göstermesi nedeniyle; önerilen politik çıkarımların kesin sonuç verip vermeyeceğinin kestirilmesi oldukça zordur. Nitekim Türkiye için yapılacak çıkarımlarda Türkiye’nin toplumsal, kültürel ve hukuki yapısı gözetilmeye çalışılmıştır. Tüm bu kriterleri göz önünde bulundurarak, etkin bir siber güvenlik sağlayabilmek için kurumlar arası etkili iletişime dayanan bir yönetim yapısının politikaları belirlenmeye çalışılmıştır. Elde edilen bulgular politika yapıcılar, kamu ve özel kurum yöneticileri açısından oldukça önemli çıkarımlara sahip olduğu öne sürülebilir.

Anahtar Kelimeler:

National Cyber Security Policies: Examples To The United States, England and Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

Information communication technologies are showing continuous and rapid development. This rapid change has gained more impulse in recent years. Therefore, new concepts that were considered utopian in the past have entered our lives like the cyber space. Nowadays, it has become the center of our life. In fact, this concept has caused the distance between the continents to be meaningless. He has also made a significant contribution to globalization. With the increase in the current functions and size of the cyber space, this area has become more vulnerable and open to attacks. Therefore, it makes both the cyber sphere exposed to various attacks and makes it easier for people who benefit from this cyber sphere to deal with crimes in the classic sense. However, as both private and public institutions transfer their services to the electronic environment, individuals have become dependent on these technologies from both their private and working lives. Indeed, individuals, groups, or enemies who want to take advantage of this addiction are engaged in the activities of violating these cyber spaces. This study is trying to provide a comparative cutting between the national cybersecurity policies of the United States, Britain and Turkey. A set of criteria developed by various international organizations for their cybersecurity policies or strategies is grouped more comprehensive and systematically within this study. The six main comparison criteria analyze all countries’ political and strategic approaches to cybersecurity. From the results of the comparison, there have been various outcomes on the cybersecurity policies of Turkey. However, due to the nature of cybersecurity and the continuous change of cyber attacks and cyber crime techniques, it is quite difficult to determine whether the proposed political outcomes will give a clear result. In fact, the findings for Turkey were attempted to monitor the social, cultural and legal structure of Turkey. Having all these criteria taken into account, the policy of a management structure based on effective inter-institutional communication has been tried to be determined in order to ensure effective cybersecurity. The findings obtained may suggest that policy makers, public and private institutions managers have very important findings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini