Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
Mobil Reklam Kabulünde Etkili Olan Etmenlerin Tüketici Tutumu Üzerine Etkisi (sütçü İmam Üniversitesi Örneği)
2020
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Teknolojik gelişmeler önüne geçilemez bir hızla evrilmektedir. Yaşadığımız dönemde bu hız baş döndürücü bir hal alarak gerçekleşmekte, kuşkusuz bunda rekabettin çok dinamik olmasının etkisi bulunmaktadır. Dünya artık daha dijital ve daha mobil bir duruma gelmiştir. Bu durumun en yaygın kullanım araçlarından biri olan cep telefonlarının hayatımızdaki yeri her geçen gün daha da belirginleşmektedir. Daha akıllı hale gelen mobil telefonlar yalnızca bir iletişim aracı olmaktan ziyade içinde yaşadığımız gerçek ve sanal dünyaya erişimimizi sağlayan önemli bir aygıt olmuştur. İşletmeler insanların hayatların da  bu kadar önemli bir yer tutan ve her an yanında taşıdıkları bu sanal dünya da kendilerini konumlandırma fırsatını kaçırmamışlardır. Bu açıdan bakıldığında insanların mobil reklamlara karşı sergiledikleri davranış büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada öncelikle mobil pazarlama ve mobil reklam kavramsal olarak incelenmiş ve konu ile ilgili yazında yer alan çalışmalara yer verilmiştir. Ayrıca, tüketicilerin mobil reklamları kabulünü etkileyen etmenler ile tutum arasındaki ilişki ve etkileşim incelenmiştir. Bu amaçla oluşturulan anket formu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi akademik ve idari personellerine uygulanarak elde edilen veriler SPSS paket programı ile analiz edilmiştir. Analiz sonucunda; mobil reklamların kabulünü etkileyen bazı etmenler ve tutum açısından katılımcıların cinsiyet, yaş, medeni durum ve eğitim durumuna göre gruplar arasında anlamlı farklılıklar tespit edilirken, gelir düzeyine göre herhangi bir farklılık bulunamamıştır. Ayrıca mobil reklam kabulünü etkileyen etmenlerden olan güven, fayda ve kontrol algısı ile tutum arasında anlamlı bir ilişki ve etkinin olduğu tespit edilirken, özveri algısı ile tutum arasında herhangi bir ilişki ve etki bulunamamıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Factors In Mobile Advertising On Consumer Attitude (milk Imam University Example)
2020
Yazar:  
Özet:

Technological developments are evolving in an unprecedented pace. In the period we live this speed takes a turning state, and this has no doubt the effect that the competition is very dynamic. The world has become more digital and more mobile. The place of mobile phones in our lives, one of the most common means of use of this situation, is becoming increasingly clear every day. Mobile phones have become an important device that allows us to access the real and virtual world in which we live rather than just a means of communication. Businesses have not missed the opportunity to locate themselves in this virtual world where people’s lives hold such an important place and they carry along with them every moment. From this point of view, the behavior that people show against mobile advertising is of great importance. This study first studied mobile marketing and mobile advertising conceptually and included the studies on the subject in the summer. Furthermore, the relationship and interaction between the factors that influence consumers’ acceptance of mobile ads and attitudes has been studied. The survey form created for this purpose, the data obtained by applying to the academic and administrative staff of Kahramanmaraş Sütçü Imam University was analyzed with the SPSS package program. As a result of the analysis, some factors and attitudes affecting the acceptance of mobile advertisements were determined by significant differences between the groups according to gender, age, civic status and educational status of participants, while no differences were found according to income levels. It is also found that there is a meaningful relationship and effect between the perception of confidence, benefit and control and attitude, among the factors that influence the acceptance of mobile advertising, but there is no relationship and effect between the perception of devotion and attitude.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 354
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini