Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
 İndirme 12
Gelecekte Dünyayı Gelişmiş Ekonomiler Mi Yükselen Ekonomiler Mi Yönetecek
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Küreselleşmeye bağlı hızlı değişim süreciyle birlikte dünya ticaretinin yönü ve yoğunlaştığı bölgeler de hızla farklılaşmıştır. 1990’lı yıllarda ekonomik büyüklükleri gelişmiş ülkelerin (Group of Seven-G7) yarısı kadar olan gelişmekte olan ülkeler (Emerging Economies-E7) günümüzde geleceğin ekonomik gücü olarak görülmektedir. Son çeyrek asırda E7 ülkelerinin (Çin, Hindistan, Brezilya, Rusya, Endonezya, Meksika, Türkiye) birçoğunun G7 ülkeleriyle (ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada) aralarındaki farkı kapatarak neredeyse aynı ekonomik büyüklüğe ulaştığı görülmektedir. Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı E7 ülkelerinin 2050 yılında G7 ülkelerinin iki katı kadar ekonomik büyüklüğe ulaşabilecekleri öngörülmektedir. Bu ekonomiler, küresel konjonktürü şekillendiren, büyüme oranlarıyla küresel büyümeyi artıran, küresel çapta gereksinim duyulan ürünlerin büyük bir bölümünü tedarik eden, teknolojiyi iyi kullanan ve üreten bir konuma sahiplerdir. Çalışmanın amacını yükselen ekonomilerle gelişmiş ekonomileri ekonomik, demografik ve sosyolojik göstergeler açısından karşılaştırmak ve geleceğe gelişmiş ekonomilerin mi yoksa yükselen ekonomilerin mi yön vereceği hususunda değerlendirmede bulunmak oluşturmaktadır. Bu amaçla farklı kurumların resmi internet sitelerindeki söz konusu ülkelere ilişkin ekonomik, demografik ve sosyolojik verilerden yararlanılmıştır. Çalışma sonucunda E7 ülkelerinin çoğunun farklı göstergeler açısından iyi bir performans sergilediği, bazı göstergelerde G7 ülkelerinden daha yüksek gelişme gösterdiği, bu performanslarını daha yüksek düzeye çıkarmaları durumunda gelecekte dünya ekonomisini şekillendirebilecekleri öngörüsünde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini