Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 16
Mavi Anadoluculuk Hareketi ve Sabahattin Eyüboğluʼnun Millet Anlayışı
2020
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Mavi Anadoluculuk Hareketi, Anadolu’nun İlk Çağ uygarlıklarına kadar uzanan köklü tarihini ve bu uygarlıkların günümüze miras bıraktığı kültürel zenginliğini yeniden ortaya çıkarmak isteyen düşünsel, edebî ve kültürel bir oluşumdur. Mavi Anadolucular, Anadolu’yu modern uygarlığın düşünce yapısının temellerinin atıldığı coğrafya olarak kabul eder. Hümanist bir dünya görüşünü ve kültüre bağlı bir milliyetçilik anlayışını benimser. Mavi Anadoluculuk Hareketi’nin önde gelen temsilcilerinden olan Sabahattin Eyüboğlu, bu hareketin bir düşünce olarak gelişimini sağlamıştır. Eyüboğlu, siyaset, eğitim, kültür ve toplumsal meselelerde entelektüel donanımıyla Mavi Anadoluculuk düşüncesinin temsili konusunda en etkili isimdir. Eyüboğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğünü koruyarak varlığını sürdürebilmesi için insanı merkezine alan bir siyasetin benimsenmesine inanır. Bu bakımdan devletin en temel yapı unsuru olan millet kavramının kültür bağlamında ele alınması gerektiğini düşünür. Çünkü milleti oluşturan insandır ve insan, kültürün yaratıcısıdır. Bu nedenle millet kavramı; insanları inançları ve kökenlerine göre ayrıştırarak yapılan tanımlardan ziyade insani değerleri yücelterek bilinçli bir kültür birlikteliği esasına dayandırılmalıdır. Bu çalışmada, Sabahattin Eyüboğlu’nun millet kavramı üzerine düşünceleri ele alınacak ve onun Türk milleti üzerine düşünceleri değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Blue Anadolu Movement and the People's Understanding of Sabahattin Eyüboğlu
2020
Yazar:  
Özet:

The Blue Anatolian Movement is a thought, literary and cultural formation that wants to re-reveal the rooted history of Anatolian to the early civilizations and the cultural wealth that these civilizations have inherited to the present day. The Blue Anatolians recognize Anadolu as the geography where the foundations of the thought structure of modern civilization are thrown. Humanist adopts a world view and a culture-related nationalism concept. Sabahattin Eyüboğlu, one of the leading representatives of the Blue Anadoluculuk Movement, has provided the development of this movement as a thought. Eyüboğlu is the most influential name in the representation of the Blue Anatomy thought with its intellectual equipment in politics, education, culture and social matters. Eyüboğlu believes the adoption of a policy that takes people in the center to maintain the unity and integrity of the Republic of Turkey and to maintain its existence. In this regard, he believes that the concept of the nation, which is the most fundamental element of the state structure, should be addressed in the context of culture. It is the creator of the people and the creator of the culture. Therefore, the concept of the nation should be based on the essence of a conscious cultural unity, glorifying human values rather than defining people by their beliefs and their origins. In this study, the thoughts on Sabahattin Eyüboğlu’s people’s concept will be discussed and his thoughts on the Turkish people will be evaluated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.220
International Journal of Languages Education and Teaching