Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 4
A Comparative Analysis Of Poems, “the Raven” and “to My Pegasus
2021
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Her şiir kendi şairinin dünya görüşünü ve algısal örüntülerini temsil eder. Kimi şairler daha duygu ağırlıklı ve insan odaklı yaklaşımlar benimserken kimisi de duygulardan arınmış, bireyselci ve maddesel temalara yoğunlaşır. Kimi şairler, şiirlerini bir kural bütününe sadık kalarak yazarken kimisi de herhangi bir kurala bağlı kalmaz. Bu çalışmada, iyi yapılandırılmış bir şiir ve serbest şiir arasındaki ayrım, iyi yapılandırılmış lirik şiire örnek olarak Edgar Allan Poe’nun “The Raven” adlı şiiri, serbest şiire örnek olarak ise Filippo Tommaso Marinetti’nin “To My Pegasus” adlı şiiri kullanılarak incelenmiştir. Bu iki şiir her ne kadar birbirinden oldukça farklı görünse de ikisi de zamanın gotik çağ ve fütürizm gibi ideolojilerinden etkilenmiştir. Şiirlerin teması, her iki şairin şiir tanımı, şiirlerde kullanılan yapılar ve temalar karşılaştırılmış ve aralarındaki belirgin farklar ve paralellikler açıklanmıştır. Poe, şiirin özünün güzellik olduğunu ve bu güzelliğin ancak bir kadın imgesiyle yaratılabileceğini savunurken, Marinetti bu güzelliği şiirlerine hız ve teknoloji olarak yansıtmıştır. “The Raven” şiirinde hâkim olan tema, ‘ölüm, karanlık, hayaletler’ gibi gotik bir tema iken, “To My Pegasus” şiirine hâkim olan tema hızdır. Her iki şair de şiirlerinde mitolojik bir varlıktan esinlenmiştir. Her iki şiirde siyasi bir arkaplan vardır. Şairlerin aynı zamanda yaşamamalarına ve aynı düşünceleri paylaşmamalarına karşın şiirlerinde kullandıkları dil ve siyasi yönler bakımından paralellikler bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini