Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 63
 İndirme 23
Tarihçe-i Ayasofya
2020
Dergi:  
Vakıflar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda en fazla tartışılan konulardan birisi olan Ayasofya Camisi, belki de hakkında en fazla kitap ve yazı yazılan ibadethanelerdendir. Zira Türkiye’de muhtelif kütüphanelerde onlarca “Tarihçe-i Ayasofya” adıyla kitap ve risale bulunmaktadır. İstanbul’un fethinden önce kilise olarak hizmet vermiş olan yapı, fetihle birlikte camiye tahvil edilerek 479 yıl kesintisiz cami olarak hizmet vermiş bir vakıf eserdir. Bu çalışmada Mecmua-i Fünun’da Fardis ve Kostantinidi’ye ait iki makaleye yer vererek vakfiye üzerinden Ayasofya meselesi ile ilgili bir değerlendirme yapmaya çalıştık.

Anahtar Kelimeler:

History Of The Hagia Sophia
2020
Yazar:  
Özet:

Being one of the most controversial issues of late years The Hagia Sophia Mosque might be counted among the places of worship about which had been written numerous books and articles. Since there are dozens of books and booklets at various libraries in Turkey called “History of the Hagia Sophia”. The building which had served as a church until the conquest of İstanbul and was converted to a mosque after the conquest is a waqf monument that had been uninterruptedly used as a mosque for 479 years. In this article, we tried to examine the issue of the Hagia Sophia through the waqfiye and the articles of Fardis and Kostantinidi published in a magazine called Mecmua-i Fünun.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Vakıflar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 215
Atıf : 1.066
2023 Impact/Etki : 0.176
Vakıflar Dergisi