Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 115
 İndirme 24
Yaratıcı Dramayla Edebiyat Öğretmek:  türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Adaylarının Görüşleri
2020
Dergi:  
Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türk dili ve edebiyatı öğretmeni adaylarının yaratıcı drama yöntemiyle gerçekleştirilen edebiyat eğitimine ilişkin görüşlerini belirlemektir. Araştırma, Ankara’da bir devlet üniversitesinin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nde öğrenim gören on beş dördüncü sınıf öğrencisi ile toplam on iki hafta süren tiyatro ve canlandırma dersi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Nitel araştırma yaklaşımı doğrultusunda tasarlanan bu araştırma, durum çalışması desenindedir. Çalışmada kullanılan veri toplama araçları, öğretmen adaylarının öğretim uygulaması boyunca her çalışma sonunda doldurdukları katılımcı günlükleri ve süreç değerlendirme ürünleri/notları ve yarı yapılandırılmış görüşme formlarıdır. Çalışma kapsamında ulaşılan her türlü veriye katılımcıların sürece ilişkin görüşlerini belirlemek amacıyla içerik analiziyle uygulanmıştır. Araştırma sonucunda, yaratıcı drama temelli edebiyat öğretimi uyglamalarının TDE öğretmeni adaylarını alana ilişkin farkındalıklarını, meslekî gelişimlerini ve kişisel gelişimlerini olumlu yönde desteklediği, gerçekleştirilen öğrenme-öğretme sürecinin öğrenmeyi destekleyici nitelikte olduğu belirtilmiştir. Yaratıcı drama temelli edebiyat öğretimi uygulamalarına ilişkin eleştiriler; hazırlık ve araştırma yapmayı gerektirmesi, fazladan zaman ve mekâna ihtiyacı olan, yoğun çalışmaları içermesi olarak belirtilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Teaching Literature With Creative Drama: Opinions Of Candidates For Teachers Of Turkish Language and Literature
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the views of the candidates for the teachers of Turkish language and literature on the literary education carried out by the creative drama method. The research was carried out within the framework of a twelve-week theatre and animation course with fifteen fourth-class students studying in the Turkish Language and Literature Teaching Department of a state university in Ankara. This research, designed in accordance with the quality research approach, is in the case study pattern. The data collection tools used in the study are the participants’ logs and process assessment products/notes and semi-configured interviews forms that the teacher candidates fill in at the end of each study during the teaching application. All data obtained within the framework of the study were applied with content analysis in order to determine the views of the participants on the process. The research finds that the creative drama-based literary teaching practices support the TDE teacher candidates’ awareness of the field, their professional development and their personal development in a positive direction, the learning-learning process carried out in a supporting quality of learning. Criticism of the practices of literary teaching based on creative drama; it is indicated that it requires preparation and research, which requires extra time and space, which includes intense work.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 313
Atıf : 525
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini