Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
İtaatsizliğin Toplumsal Gösterimleri Üzerinden ‘gençliğin’ Dönüşümü: Türk Televizyon Dizilerine Eleştirel Göstergebilimsel Bir Bakış
2018
Dergi:  
Gençlik Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma ‘gençliğin’ inşasına ve onun televizyon dizilerindeki toplumsal gösterimlerine odaklanmaktadır. Çalışma, Türk televizyon dizilerinde ‘gençliğin’ nasıl gösterildiğini ve belli anlamlamalarla nasıl özellikler ile yüklendiğini tartışır. inşasının hegemonik bir anlamlama sürecinin sonucu olduğunu kabul eder. Bir başka deyişle, çalışma belli başlı göstergeler üzerinden Türk televizyon dizilerinin gençliği nasıl inşa ettiğini ve gençliği nasıl dönüştürdüklerini incelemeye teşebbüs eder. Bu süreç belli başlı göstergeler ile toplumun kabul edilmiş düşüncelerinin, böylelikle de toplumsal gösterimlerinin yapılandırıldığını ve dönüştürüldüğünü gösterir. Bu çalışmada, bir Türk televizyon dizisindeki, Güneşi Beklerken, anlam yaratma süreçlerine değinerek itiatsizliğin gösterimi üzerinden ‘gençliğin’ inşası ve dönüşümüne dair bir yorumcu ve eleştirel çözümleme ve anlayış sunmayı amaçlamaktayım. Çalışmada Serge Moscovici’s 1984, 1988, 2000, 2001 tarafından ortaya konulan toplumnsal gösterimler ve Roland Barthes’ın 1977 görsel retoriğe ve düz-anlam/ yan-anlam ikiliğine dair düşünceleri üzerinden geçilmektedir. Bu çerçevede, gençlik kimliğini ortaya koyan dilsel ve sosyo-kültürel kodların televizyon dizilerindeki gösterimler yolu ile ‘gençliğin’ anlamını belirleyen yeni kodlarla değiştirildiğini tartışmaktayım

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gençlik Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 172
Atıf : 611
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini