Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 23
 Görüntüleme 55
 İndirme 32
Ergenlik Dönemindeki Öğrencilerin Dijital ve Matbu Okumaya Karşı Tutumlarının Çeşitli Değişkenlere Göre Değerlendirilmesi
2016
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ergenlik dönemindeki öğrencilerin dijital ve matbu metinleri okumaya yönelik tutumlarının çeşitli değişkenler açısından incelenmesidir. Araştırmanın çalışma grubunu Balıkesir, Malatya, Antalya, Kahramanmaraş, Ankara illerinde 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda okuyan toplam 1119 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırma betimsel tarama modelinde desenlenmiştir. Araştırmada veri toplama aracı olarak McKenna, Conradi, Lawrence, Jang and Meyer (2012) tarafından geliştirilen, Baştuğ ve Keskin (2013) tarafından Türkçe uyarlanan Ergenlik Dönemi Okuma Tutumu Ölçeği ve kişisel bilgi formu kullanılmıştır. Verilerin analizi Bağımsız Gruplara t- Testi ve Tek Yönlü Varyans Analizi (ANOVA) ile yapılmıştır. Araştırma sonucunda ergenlik dönemi öğrencilerinin dijital okuma tutumlarının, matbu okumaya göre daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Araştırmanın diğer alt problemlerinden elde edilen sonuçlara göre, ergenlik dönemi dijital okuma tutumlarının cinsiyete, sınıf düzeyine, anne-baba eğitim durumuna, aile içi kitap durumuna, öğrencinin kitap okuma süresine, babanın mesleğine göre anlamlı farklılık göstermediği, ancak annenin mesleğine göre farklılık gösterdiği tespit edilmiştir. Ergenlik dönemi matbu okuma tutumlarının cinsiyete, sınıflara, annenin eğitim durumuna, aile içi kitap durumuna, öğrencinin kitap okuma süresine göre farklılık gösterdiği, ancak babanın eğitim durumu ve anne-baba mesleğine göre anlamlı bir farklılığın olmadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Mersin University Journal of the Faculty of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 7.914
2023 Impact/Etki : 0.767
Mersin University Journal of the Faculty of Education