Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 70
 İndirme 34
 Sesli Dinleme 1
Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin (1975) Kuruluş İlanına İngiliz Parlamentosunun Tepkisi
2020
Dergi:  
Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma 13 Şubat 1975 tarihinde ilan edilen Kıbrıs Türk Federe Devleti’ne yönelik İngiliz parlamentosunun yaklaşımını incelemektedir. İngiltere, 1960’ta kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Türkiye ve Yunanistan ile beraber üç garantör devletinden birisidir. Ayrıca adada iki askeri üsse sahiptir. Bu açıdan Kıbrıs’ta yaşanan gelişmeleri yakından takip etmiştir. 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra adada yeni bir durum ortaya çıkmıştır. Adanın kuzeyinde Kıbrıslı Türkler KTFD’yi kurmuşlardır. İngiliz Hükümeti’nden yapılan açıklamalarda, bu yeni yönetime tepki gösterilmiştir. KTFD’nin ilanının ardından İngiliz milletvekilleri konuyu İngiliz parlamentosunun gündemine taşımışlardır. Gerek muhalefet gerek iktidar partisi vekilleri KTFD’nin ilanına olumsuz yaklaşmışlardır. Ayrıca vekiller iktidarda bulunan İşçi Partisi Hükümeti’ni KTFD’nin ilanını önleyemediği için eleştirmişlerdir. Kıbrıs sorununda İngiltere’nin ne gibi yeni adımlar atabileceği parlamentoda tartışılmıştır. Bu çerçevede makale, KTFD’nin ilanının ardından İngiliz parlamentosunda yaşanan tartışmalar üzerinden İngiltere’nin Kıbrıslı Türklerin adada almış olduğu karara yaklaşımının genel bir analizini yapmaktadır. İngiliz parlamento tutanaklarının detaylı bir şekilde incelenmesi sonucunda ortaya çıkan bu çalışma, İngiltere’nin Kıbrıs politikası ve Türk-İngiliz ilişkileri konu başlıklarında alana katkı sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Reaction Of The British Parliament To The Announcement Of The Constitution Of The Turkish Federation Of Cyprus (1975)
2020
Yazar:  
Özet:

This study examines the approach of the British parliament to the Cyprus Turkish Federation State, which was announced on February 13, 1975. The United Kingdom is one of the three guaranteed states of the Republic of Cyprus established in 1960, along with Turkey and Greece. It also has two military bases on the island. He has been closely tracking the developments that have occurred in Cyprus. After the 1974 Cyprus Peace Movement, a new situation emerged on the island. In the north of the island, the Cypriot Turks founded the KTFD. The statement from the British government has shown a response to this new government. Following the announcement of the KTFD, British parliamentarians brought the matter to the agenda of the British parliament. The need for opposition and the power party representatives have been negative to the announcement of the KTFD. The lawyers also criticized the ruling Labour Party Government because it could not prevent the announcement of the KTFD. It has been discussed in the parliament on the issue of Cyprus what new steps Britain can take. In this framework, the article makes a general analysis of the approach of the decision that the British Cypriot Turks took on the island through the discussions in the British parliament following the announcement of the KTFD. This study, resulting from a detailed examination of the British parliament’s attitudes, provides a contribution to the area in the subjects of the British Cyprus policy and Turkish-English relations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 173
Atıf : 405
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini