Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Genişletilmiş Taylor Kuralı’nın Enflasyon Hedeflemesi Çerçevesinde Uygulanabilirliğinin Değerlendirilmesi: Türkiye'den Ampirik Kanıtlar
2023
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Taylor, merkez bankalarının kısa vadeli borç verme faiz oranlarını mevcut ve potansiyel gayri safi yurtiçi hasıla arasındaki farklılıklara ve mevcut ile hedef enflasyon oranları arasındaki farklara göre değiştirmeleri gerektiğini öne sürüyor. Taylor Kuralı olarak bilinen bu strateji, merkez bankalarının eylemlerinde tekdüzelik sağlamayı ve ekonomik kurumları belirsizliğin getirdiği yüke karşı korumayı amaçlamaktadır. Para otoriteleri tarafından hazırlanan karmaşık politika düzenlemeleri teorik olarak ideal olsa da, ekonomik aktörlerin uyması külfetli olma eğilimindedir. Tersine, basit Taylor Kuralı daha anlaşılır ve uygulanabilirdir. Bu yaklaşım, 1993 yılında önerilen orijinal versiyonun aksine, döviz kurlarının etkisini de kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Sonuç olarak, bu araştırma, genişletilmiş modele katkıda bulunan çeşitli veri kümelerini kullanarak, genişletilmiş Taylor Kuralının Türkiye bağlamında uygulanabilirliğini araştırmaktadır. Çalışma, 1990'dan 2022'ye kadar yıllık verileri kullanarak genişletilmiş Taylor Kuralı'nın Türkiye'ye uygulanmasının uygulanabilirliğini araştırıyor. Bunu başarmak için, potansiyel yapısal kırılmalar dikkate alınarak durağanlık, eşbütünleşme ve uzun vadeli katsayılar için testler yapıldı. Test sonuçları, Türkiye'de politika faiz oranlarının genişletilmiş Taylor Kuralı'nda belirtilen beklentilerle uyumlu olmadığını ortaya koyuyor.

Anahtar Kelimeler:

Assessing The Applicability Of The Expanded Taylor Rule Within An Inflation Targeting Framework: Empirical Evidence From Turkiye
2023
Yazar:  
Özet:

Taylor suggests that central banks should modify their short-term lending rates based on the disparities between the current and potential gross domestic product, as well as the differences between current and target inflation rates. This strategy, known as the Taylor Rule, aims to establish uniformity in the actions of central banks, safeguarding economic establishments against the burdens of uncertainty. While intricate policy regulations crafted by monetary authorities might be theoretically optimal, they tend to be burdensome for economic agents to adhere to. Conversely, the straightforward Taylor Rule is more comprehensible and implementable. Unlike the original version proposed in 1993, this approach has been expanded to encompass the influence of exchange rates. In conclusion, this research investigates the practicality of the extended Taylor Rule in the context of Türkiye, utilizing diverse datasets that contribute to the extended model. The study explores the viability of applying the extended Taylor Rule to Türkiye using annual data spanning from 1990 to 2022. To achieve this, tests for stationarity, cointegration, and long-run coefficients were conducted, with considerations for potential structural breaks. The results of the tests reveal that the policy interest rates in Türkiye do not align with the expectations outlined in the extended Taylor Rule.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Güzel Sanatlar; Filoloji

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 142
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini