Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 55
 İndirme 19
ERZİNCAN İLİNİN TOPOGRAFİK ANALİZİ VE İDARİ SINIRLAR İLİŞKİSİ, BAZI SORUNLAR
2018
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de idari taksimata görebüyük idari birim illerdir. Bu illerden biri de Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölümü’nde 39° 02'-40° 05' kuzey enlemleri ile 38° 16'- 40° 45' doğu boylamları arasında yer alan Erzincan ilidir. İlin yüzölçümü 11903 km2 kadardır. Yüzölçümü bakımından ülkemizin 24. büyük ili olan Erzincan, Doğu Anadolu Bölgesi’nde de Erzurum, Van ve Malatya’dan sonra 4. büyük il durumundadır. Erzincan ili, İl toprakları doğudan Erzurum, batıdan Sivas, güneyden Tunceli, güneydoğudan Bingöl, güneybatıdan Elazığ ve Malatya, kuzeyden Gümüşhane ve Bayburt, kuzeybatıdan ise Giresun illeri ile çevrilidir. Mülki idari bölünüşe göre Erzincan, 1 merkez ilçe ve 8 taşra ilçesinden oluşmaktadır. İl genelinde 528 köy yönetsel alanı ve 24 kentsel yönetsel alan (1 merkez ilçe, 8 ilçe merkezi ve 15 beldeler olmak üzere) bulunmaktadır. Bu yerleşmelerde 2015 yılı itibariyle 222.918 kişi yaşamakta olup, nüfus bakımından 81 il arasında 70. sırada yer almaktadır. Coğrafi mekânın birer parçası olan idari alanların bölünüşünün coğrafi koşullara ve sosyo-ekonomik yapıya uygun olması yapılacak hizmetleri kolaylaştırıcı yönde etkilemektedir. Bu özelliklerin dikkate alınmadığı durumlarda ise başta idari, ulaşım, ticari ilişkiler ve hizmetler sektörü olmak üzere ekonomik ve sosyal açıdan yerleşmeler ile bağlı oldukları idari birimler arasında birtakım sorunlar yaşanmaktadır. Bu nedenle ülkemizdeki idari birimlerin ayrıntılı olarak incelenmesi, söz konusu olumsuzlukların ortadan kaldırılmasında yardımcı olacaktır. Bu çalışmada, Erzincan ilinin idari yapısı irdelenerek fiziki ve sosyo-ekonomik koşullardan kaynaklanan problemler ortaya konulmuş ve yapılması gerekenler üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 421
Atıf : 1.294
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi