Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
Ameri̇kan Board ve Sason Ermeni̇ İsyaninin Ameri̇ka’da Propaganda Araci Olarak Kullanilmasi
2012
Dergi:  
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

ABD, Anadolu’da meydana gelen Ermeni isyanlarının oluşum sürecine katkı yapan dış etkenlerden biridir. 19. yüzyıldan beri ABD, Osmanlı topraklarında kendisi için çıkar alanları meydana getirmek için iki önemli araçtan yararlanmıştı. Ticaret ve Misyonerlik faaliyetleri, ABD’yi bu topraklara taşımış, emperyalist yönde değişen dünya siyasetinde ABD, bu iki enstrüman sayesinde kendisini koruyan Monroe Doktrinini delmeden diğer devletlerin arasında dünya siyasetinde yer edinebilmek için açık kapı emperyalist hareketine geçmişti. 1810 yılında kurulan Amerikan Board misyoner örgütü, kendisine hedef kitle olarak Anadolu’nun her tarafına yayılmış olan Ermenileri seçerek Osmanlı topraklarında açmış olduğu misyoner okulları sayesinde Ermeni gençlerini kendi istedikleri gibi yetiştirip Ermeni isyanlarının oluşumuna zemin hazırlayarak ABD’nin bu topraklarda söz sahibi yapılması planlanmaktaydı. İsyanların önemli bir propaganda malzemesi olarak ABD’de misyonerler tarafından kullanılması bu ülkede Osmanlı Devleti’ne karşı bir kamuoyunun oluşmasına neden oldu. Bu çalışmamızda Amerikan Protestan misyonerlerin Anadolu’daki faaliyetlerine değinerek Sason İsyanlarının nasıl bir propaganda aracı haline dönüştürülüp ABD’de kullanıldığını göreceğiz.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 491
Atıf : 2.466
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini