Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Ömer Seyfettin’in Hikâyelerinin Cümle Sıklığı Açısından İncelenmesi / A Study On Ömer Seyfettin’s Stories in Terms Of Sentence Frequency
2017
Dergi:  
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ömer Seyfettin bugün, hedef kitlesi sadece çocuklar olan bir yazar olarak algılanmaya başlanmış eserleri de çoğunlukla değerler noktasında incelenmeye çalışılmıştır. Herkesin malumudur ki Ömer Seyfettin her muhtevaya uygun bir kurgu geliştirerek hikâyenin şiir gibi bir tür olduğunu edebiyat dünyasına kabullendirmiş ve bu yeni türü edebiyatımıza sevdirmiştir. Hem Ömer Seyfettin’in eserlerinin bu yönüne dikkati çekmek hem de bir hikâye yazarken hareket, diyalog, tasvir, kanaat ve takdim cümlelerini ne oranda kullanmaları gerektiği noktasında genç yazarlara alternatif bilgi sunma adına bu çalışma hazırlanmıştır. Bu çalışmada önce Ömer Seyfettin’in aslına uygun bir şekilde neşredilen hikâye külliyatı konularına göre gruplandırılıp doküman analizine tabi tutulmuştur. Daha sonra örnekleme tekniklerinden birisi olan kontrollü örnekleme yoluyla konularına göre gruplandırılan eserlerden bazıları çalışmanın evreni olmak üzere seçilmiştir. Diyalog, takdim, hareket, tasvir ve kanaat gibi kavramlar sınırları belirli bir şekilde tanımlandıktan sonra seçili eserler veri analizine sokulmuştur. Yapılan tasnifçi çalışma sonucunda Ömer Seyfettin’in eserlerini belirli sisteme göre kurguladığı ve hikâyeler arasında diyalog, takdim, hareket, tasvir ve kanaat cümlelerinin oranı açısından tutarlılığın olduğu görülmektedir. Anahtar Kelimeler: Ömer Seyfettin, kurgu, veri analizi.            

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 523
Atıf : 385
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini