Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 38
 İndirme 5
Akhisar Ulu Camiî
2005
Dergi:  
Sanat Tarihi Dergisi
Yazar:  
Özet:

In this article the Ground Mosque in Akhisar is introduced in details not presented before. The Mosque is part of the complex. At present the Mosque and cemetery (hazire) are all that remain of this complex. The Grand Mosque was built with the remains of the church built previously in the same area. The mosque has a central planned main hall (harim), a minaret which is north of the main hall, and the place of the last congregation which was built later. The main hall, originally the square area in the middle, was extended by additions to the east and west. The middle unit was covered by one big dome. Each of the side units was covered by three small domes. Based on the architectural characteristics and style of the plan, it appears that Akhisar Grand Mosque was built in the late fifteen century. The mosque can be described as an unsuccessful example of central domed plan. There is no wholeness of the interior area or organic attachment between the central area in the middle and the side units. However it is an important example of a central domed planned experiment. This plan reached its peak in Ottoman architecture.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sanat Tarihi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 446
Atıf : 1.095
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini