Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 3
Giresun Halk Hekimliğinde Çocuk Hastalıkları ve Geleneksel Tedavi Yöntemleri
2022
Dergi:  
Karadeniz Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanoğlu var olduğu andan itibaren hastalıklardan kurtulmak için mücadele etmiştir. Toplumlar, günümüze kadar devam eden bu mücadelenin sonucunda hastalıkların teşhis ve tedavisi için birçok bilgi ve tecrübe kazanmıştır. Deneme- yanılma yöntemiyle elde edilen bilgi ve tecrübeler, toplumsal hafızada canlılığını koruyan dinamik bir yapıya sahiptir. Tarihsel süreç içerisinde Türkler, hastalıklarla mücadele etmek için kendilerine özgü birçok tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Türk halk hekimliği uygulamaları sözlü kültür ortamında kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze kadar ulaşmış önemli kültürel malzemelerdir. Bu araştırmada, Giresun ili halk hekimliği uygulamalarında çocuk hastalıklarında tatbik edilen geleneksel tedavi yöntemlerine yer verilmiştir. Araştırma, nitel araştırma veri toplama tekniklerinden, yarı yapılandırılmış görüşme metodu kullanılarak yapılmıştır. Yöre halkı tarafından, çocuk hastalıkları olarak bilinen al basması, arpacık, bağırsak kurdu, bebek gazı, boğaz ağrısı, boğmaca, burun tıkanığı, diş ağrısı, et ezilmesi, göz ağrısı, göz iltihabı, idrar tutamama, ishal, iştahsızlık, kabızlık, karın ağrısı, kırık-çıkık, kırk karışması (basukluk) kızamık, konuşma güçlüğü, korku, kulak ağrısı, pişik, sarılık, soğuk algınlığı, suçiçeği, uçuk, uyuz, yanık, yara, yüksek ateş, yürüme güçlüğü, zatürre ve zehirlenme hastalıkları olmak üzere 34 hastalığın tedavisinde geleneksel tedavi yöntemlerinden yararlanıldığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Karadeniz Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 859
Atıf : 353
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini