Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 117
 İndirme 48
Ebû Ubeyde Ma‘mer B. El-müsennâ, Mecâzü’l-kur’ân’ı ve Mukaddimesi Üzerine Bir İnceleme
2015
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Arabic language and rhetoric is the most important science being necessary for Tafsir of the Qur’an. Distance from the date of revelation, it is gaining more importance to know the using of Arabic that was used during the time of revelation in order to do not remove meaning of the Qur’anic words from their places at Tafsir. Therefore early scholars and their works have a particular importance as the source of the Qur’anic studies. In this study, it was studied and evaluated that Abu Ubaydah Ma‘mar Ibn al-Muthanna and his scientific personality who left philological works which are essential to the basic Islamic sciences among the early Islamic scholars. Likewise it was studied his philological tafsir by the name of “Majaz al-Qur‘an”. Especially, issues in the introduction of Mecâzü’l-Kur’ân which guide formally to tafsir studies and are important for the Arabic language and rhetoric, were discussed. “Majaz al-Qur‘an” which was published by Fuad Sezgin by working on five manuscripts, constitutes the main source of this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 417
Atıf : 1.291
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini