Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 28
7- Roma Döneminde Beyşehir Gölü (karalis) Çevresinin Sosyal ve Ekonomik Yapısı
2017
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Antik adı Karalis olan Beyşehir Gölü, Killanion Ovası ve Orondeis ülkesi başta olmak üzere son derece verimli arazilerle çevrelenmiştir. Publius Servilius Vatia’nın Torosların iç kısımlarında haydutlara yönelik seferi sonucunda Beyşehir Gölü’nün doğu kesimindeki verimli araziler ager publicus yani kamu arazisi yapılmıştır. Cicero tarafından Servilius’un seferi sırasında kamu arazisine dönüştürülmüş ager Agerensis ve ager Gedusanus gibi topraklardan da söz edilmektedir. Bunların kesin lokalizeleri yapılamamış olmakla birlikte ager publicus yapılan arazilerle birlikte anıldıkları için Beyşehir Gölü’ne çok uzak olmamalıdırlar. Gerek Antik edebi kaynaklardan ve gerekse epigrafik belgelerden bölgenin demografik ve buna bağlı olarak dini ve kültürel açıdan homojen bir yapı sergilemediği anlaşılmaktadır. Bölgedeki alt bölge isimleri aynı zamanda etnik açıdan farklı kökenden halklara işaret ettiği gibi, burada ele geçmiş yazıtlar Thrak ve Pers isimleri de içermektedirler. Söz konusu yazıtların bazılarından bölgede değişik tanrıların tapım gördüğü ve Pappa-Tiberiopolis’te bir imparatorluk kültünün varlığı anlaşılmaktadır. Beyşehir Gölü’nün kuzeyindeki Killanion Pedion (Cillanion Tractus) ile doğusundaki tractus Orondicus su kaynakları açısından zengin ve tarımsal üretime son derece elverişli ovalardır. Augustus döneminden itibaren bu çevrede imparatorluk malikaneleri ve özel malikaneler oluşturulmuştur. Roma için siyasi olduğu kadar ekonomik açıdan da büyük önem taşıyan bu kırsal alanların güvenliğinin ise stationariuslar, paraphylakslar, eirenarkhesler ve horophylakslar tarafından sağlandığı epigrafik belgelerden bilinmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 385
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini