Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 200
 İndirme 23
KOSOVA – GİLAN TÜRK HALK KÜLTÜRÜNDE DOĞUM GELENEĞİ
2020
Dergi:  
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kosova, küçük bir yüz ölçüme sahip olmasına rağmen, Balkanlarda önemli bir konuma sahiptir. Coğrafi konum olarak, Avrupa kıtasının güneyinde bulunur ve Balkan yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Türkiye ile batı Avrupa ülkeleri arasında köprü görevini görür. Kosova, Sırbistan'ın güney batısında bulunan ve Karadağ, Arnavutluk ve Makedonya ile sınır komşusu olan bir bölgedir. Kosova'daki etnik yapı Eski Yugoslav Cumhuriyeti'nin tamamını kapsayan etnik mozaik ile çok büyük benzerlikler içermektedir. Eski Yugoslav Cumhuriyeti içerisindeki Boşnaklar, Hırvatlar, Sırplar, Arnavutlar ve Karadağlılar bir arada yaşıyor ise, aynı durumla Kosova'da da karşılaşılmaktadır. Kosova'da yaşayan Türk nüfus Prizren'de ve Prizren'e bağlı Mamuşa köyünde yoğunlaşmıştır. Ayrıca Priştine, Mitroviça, İpek ve Gilan'da da Türkler yaşamaktadır Gilan; Kosova’nın doğusunda yer alır. Arnavutların çoğunlukta olduğu şehirde aynı zamanda Türkler, Sırplar ve Romlar yaşamaktadır. Ayrıca Gilan’a bağlı Doburçan köyünde de Türkler yaşamaktadır. Kosova’da yaşayan Türkler kurmuş oldukları sivil toplum kuruluşlarının çatısı altında kimliklerini ve kültürel değerlerini muhafaza etmek için yoğun çaba sarf etmektedirler. Araştırmamızın amacı, insan hayatının ana geçiş dönemlerinden ilki olarak nitelenen doğum ile ilgili olarak Kosova’nın Gilan şehrinde yaşayan Türklerin uzun yıllar boyunca yaşatmaya çalıştıkları geleneksel uygulamaları tespit etmek, kaynağını araştırmak ve bunlara bağlı olarak yapılan pratikleri ortaya koymaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 86
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi