Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Antalya Tarihinin Derin Tanığı: St. Didier
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Antalya tarih boyunca çok önemli gelişmelere sahne olmuş güzide bir liman kentimizdir. Antalya ve çevresi birçok hayati olaya tanıklık etmiştir. Bu olaylardan birisi de II. Dünya Savaşı sırasında 1941 Temmuzunda vuku bulan St. Didier gemisinin İngiliz filosu tarafından batırılma hadisedir. Vichy Fransası’ndan Kuzey Afrika’da savaşan Alman kuvvetlerine malzeme götüren St. Didier, Akdeniz’de İngiliz donanmasının takibatına uğrayınca Doğu Akdeniz’e doğru kaçmak zorunda kalmıştır. Bu takip sonucunda II. Dünya Savaşı’nda tarafsız kalan Türkiye’nin Antalya limanına sığınmaya çalışmıştır. Fakat bu durum İngiliz donanmasının söz konusu gemiyi batırmasına engel olamamıştır. Vuku bulan saldırı esnasında Antalya limanında can kaybı olmamakla beraber maddi hasar meydana gelmiştir. Bu saldırıda gemi mürettebatının bir kısmı hayatını kaybetmiş, sağ kalanlar ise Antalya limanına sığınmışlardır. İlk etapta Antalya halkı tarafından destek gören bu kişiler daha sonra devlet tarafından Afyon’a geçici bir süreyle yerleştirilmişlerdir. II. Dünya Savaşı’nda tarafsızlık politikasından ödün vermeyen Türkiye, kendi kara sularında gerçekleşen bu saldırı karşısında sert bir tepki göstermemiştir. Söz konusu gemi batığı günümüzde halen Antalya limanına yakın bir noktada bulunmaktadır. Çalışmamızda bu tarihi olay ilk defa arşiv belgeleri, dönemin basınında yer alan haberler ve dönemin tanıklarının hatıraları ışığında aydınlatılmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


2001










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini