Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 62
 İndirme 14
BÖLGESEL TİCARET ANLAŞMALARI(BTA)’NIN GELİŞİMİ VE DERİN TİCARET ANLAŞMALARI: TÜRKİYE’NİN SERBEST TİCARET ANLAŞMALARI (STA) AÇISINDAN BİR ANALİZ
2020
Dergi:  
Journal of TESAM Akademy
Yazar:  
Özet:

Tüm Dünya’da Bölgesel Ticaret Anlaşmaları(BTA)’nın sayısı özellikle 1980’lerden sonra artış göstermiştir. Ancak son yıllarda bu artış ivmelenmiştir. Küresel ticaretin yapısının değişmesi, küresel ticaretteki aktörlerin farklılaşması, yeni sorunların ortaya çıkması ve de en önemlisi Dünya Ticaret Örgütü(DTÖ)’nün bu sorunların çözümünde yetersiz kalması ülkeleri ticaret anlaşmaları yapmaya sevk etmiştir. Son dönemde yapılan anlaşmaların içeriği de yeni konuların gündeme gelmesiyle değişmiştir. Daha fazla düzenlemenin hükme bağlandığı daha fazla alanı kapsayan bu anlaşmalar Derin Ticaret Anlaşmaları olarak anılmaktadır. Türkiye’de son dönemde daha fazla BTA yapmaktadır. Türkiye’nin yürürlükte olan bir Gümrük Birliği Anlaşması ve 21 tane Serbest Ticaret Anlaşması (STA) bulunmaktadır. Bu çalışmanın amacı da Türkiye’nin STA’larını analiz etmektir. Çalışmada ulaşılan bulgulara göre Türkiye’nin STA kapsamındaki ticareti yeterli düzeyde değildir. Ayrıca Türkiye’nin imzaladığı STA’ların derinliği de oldukça düşüktür. Türkiye’nin ticaretini arttırmak ve daha fazla yatırım çekmek için derin ticaret anlaşmaları imzalaması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Development of Regional Trade Agreements (BTA) and Derin Trade Agreements: An Analysis of the Opening of the Turkish Free Trade Agreements (STA)
2020
Yazar:  
Özet:

The number of Regional Trade Agreements (BTAs) throughout the world has increased especially after the 1980s. But in recent years this increase has been prompted. The change in the structure of global trade, the differentiation of the actors in global trade, the emergence of new problems and, most importantly, the lack of the World Trade Organization to solve these problems has led the countries to negotiate trade agreements. The content of the agreements made in recent times has also changed as the new issues come up. These agreements, which cover more areas where more regulations are governed, are referred to as Deep Trade Agreements. More BTAs have been made in Turkey in recent years. Turkey has a current Customs Union Agreement and 21 Free Trade Agreements (STA). The aim of this study is to analyze the STAs of Turkey. According to the results of the study, the trade in the STA scope of Turkey is not sufficient. Also, the depths of the STAs signed by Turkey are quite low. Turkey needs to sign deep trade agreements to increase trade and attract more investments.

Anahtar Kelimeler:

The Rise Of Regional Trade Agreements (rtas) and Deep Trade Agreements: A Case Of Turkey’s Free Trade Areas (ftas)
2020
Yazar:  
Özet:

The number of Regional Trade Agreements (RTAs) have been rising since 1980s. But this increase has been accelerated in recent years. This can be attributed to several facts: changing pattern of global trade, emerging of new global actors, new trade problems but more importantly the impotency of World Trade Organization (WTO) to handle these new problems. In addition to the explosion on the number of RTAs, the contents of the agreements have also changed. These trade agreements have begun to frame the new trade related problems- beyond the WTO. These new agreements are called Deep Trade Agreements. Turkey has also signed various RTAs. Turkey have Customs Union Agreement and 21 Free Trade Agreements (FTAs) in force. The aim of this study is to analyze the effects of FTAs in Turkey. According to the findings, Turkey’s trade volume with FTA partners is unsatisfactory. Furthermore, Turkey’s agreements are not deep enough with respect to the other countries. Turkey should sign deep agreements that regulates more trade related issues in order to augment the trade and attract foreign direct investment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of TESAM Akademy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 586
Journal of TESAM Akademy