Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 33
 İndirme 14
Öğretmen Adaylarının Mesleki Yeterliklerine İlişkin İnançları
2012
Dergi:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişen toplumunönemli değişim ajanı öğretmenlerdir. Toplumsal yaşama geçmişten günümüze her zaman bir yön verme amaçlı görev üstlenmiş meslek gurubu olarak bilinen öğretmenlik, kimi zaman rejimin bekçisi, kimi zaman toplumsal yapının mimarı olmuştur. Böylesine hassasiyet içeren bir mesleğin hizmet öncesi almış oldukları eğitimin önemli bir sacayağı olan pedagojik yetkinliği gelecek adına önem arz etmektedir. Bu amaçla, öğretmen adaylarının mesleki yeterlilik inançlarını cinsiyet, üniversite, bölüm ve öğretim türü değişkenlerine göre inceleyerek örneklem bağlamında bir durum tespit çalışması yapılmıştır. Araştırmada öğretmen adaylarına, Dilci tarafından oluşturulan Öğretmen Adaylarının Mesleki Yeterlik Anketi uygulanmıştır. Araştırmaya Cumhuriyet Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Eğitim Fakültelerinde öğrenim görmekte olan son sınıf öğrencilerinden oluşan 107 kişi seçkisiz örneklem olarak seçilmiştir. Adı geçen eğitim fakültelerinden Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dallarından öğretmen adaylarının görüşlerine başvurulmuştur. Araştırmadan elde edilen verilere göre; öğretmen adaylarının mesleki yeterlik algılarının cinsiyetlerine, üniversitelerine ve öğretim türüne göre farklılaşmadığı; bunun yanında öğretmen adaylarının bölümlerine göre anlamlı farklılık gösterdiği anlaşılmıştır. Bu farklılığın Sınıf Öğretmenliği ile Türkçe ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği arasında, Sınıf Öğretmenliği lehine olduğu görülmektedir. Bulgular ilgili literatür ışığında tartışılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 640
Atıf : 2.915
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini