Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 238
 İndirme 62
 Sesli Dinleme 3
Sosyal Bilgiler Dersi ‘ilkçağ Uygarlıkları’ Konularının Öğretiminde Hikâye Destekli Öğretim Yönteminin Etkililiği
2019
Dergi:  
Turkish History Education Journal
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı sosyal bilgiler dersi 5. sınıf ‘ilkçağ uygarlıkları’ konularının öğretiminde hikâye destekli öğretimin öğrencilerin akademik başarılarına ve farkındalık düzeylerine etkisini ortaya koymaktır. Araştırma nicel araştırma modellerinden deneysel desende gerçekleştirilmiş; hikâye destekli öğretimin uygulandığı deney grubu ile hikâye destekli öğretimin uygulanmadığı kontrol grubunun başarıları arasındaki farkı ortaya koymak amacıyla “öntest-sontest deney-kontrol gruplu yarı deneysel desen” kullanılmıştır. Elde edilen sonuçları desteklemek için ise nitel araştırma modellerinden olgubilimden yararlanılmış ve öğrenci görüşlerine başvurulmuştur. Araştırmanın çalışma grubunu Malatya Battalgazi ilçesindeki bir okulda yer alan 5/B ve 5/C sınıflarında her birinde 33’er öğrencinin yer aldığı 66 öğrenci oluşturmaktadır. Veri toplama araçları olarak nicel verilerin toplanmasında araştırmacılar tarafından hazırlanan ilkçağ uygarlıklarına ait başarı testi ve nitel verilerin toplanması sürecinde de her bir uygarlığa ait çalışma yapraklarından ve öğrenci mülakatlarından yararlanılmıştır. Uygulama sürecinde 5. Sınıf öğretim programında yer alan “Kültür ve Miras” ünitesi konularından olan “İlkçağ Uygarlıkları”yla ilgili sekiz adet hikâye tasarlanmıştır. Ortaya çıkan sonuçlara göre hikâye destekli öğretim yönteminin uygulandığı deney grubu başarı ortalamasının, geleneksel öğretim yöntemlerinin uygulandığı kontrol grubunun başarı ortalamasından daha yüksek olduğu görülmüştür. Bununla birlikte elde edilen nitel bulgular, öğrencilerin ilkçağ uygarlıkları ile ilgili farkındalık kazanabildiklerini; farklı kültürden insanlar arasındaki fakları kavrayarak empati kurabildiklerini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Social Information Course 'primary Practices' Effects Of History-supported Teaching Method In Teaching Themes
2019
Yazar:  
Özet:

The objective of this research is to show the impact of history-backed teaching on the academic achievements of students and levels of awareness in the teaching of the 5th-class "primary civilizations" subjects. The research was conducted in a experimental design from quantum research models; the experimental group in which the story-supported teaching was applied and the control group in which the story-supported teaching was not applied were used in a "pre-test-sontest experiment-controlling group semi-experimental model" in order to reveal the difference between the successes of the experimental group in which the story-supported teaching was applied. To support the results obtained, the quality research models have been used and the students’ opinions have been applied. The study group consists of 66 students in each of the 5/B and 5/C classes located in a school in the district of Malatya Battalgazi, with 33 students. The success test of primary civilizations prepared by the researchers in the collection of quantitative data as data collection tools and the process of collection of quality data also took advantage of the work sheets of each civilization and student interviews. 5 in the application process. Eight stories are designed on the "Primary Civilizations" subject of the "Culture and Heritage" unit included in the classroom curriculum. The findings showed that the average success of the experimental group in which the story-backed teaching method was applied was higher than the average success of the control group in which the traditional teaching method was applied. However, the quality findings obtained show that students can gain awareness of primitive civilizations; they can build empathy by understanding the faces between people from different cultures.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish History Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 274
Atıf : 723
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini