Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Akromegalide Adrenal Adenom ve İdrar Katekolaminlerinde Yalancı Artış: Olgu Sunumu
2008
Dergi:  
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Akromegali, iskemik kalp hastalığı için bilinen bir risk faktörüdür. Adrenal adenom ile birlikte idrar katekolaminlerinde artış olması durumunda feokromositoma ihtimali oldukça yüksektir. Bununla birlikte, iskemik kalp hastalığına bağlı olarak da idrar katekolaminlerinde artış ortaya çıkabilir. Yazımızda, akromegalinin klasik özelliklerini barındıran ve iskemik kalp hastalığı olan bir olgu sunmaktayız. Olgumuzda posteroanterior akciğer grafisinde saptanan parakardiyak opasitenin incelenmesi için çekilen toraks bilgisayarlı tomografisinde (BT) bir adrenal adenom tespit edilmiş ve idrar katekolamin seviyeleri yüksek bulunmuştur. Koroner arter by-pass greft operasyonu sonrasında idrar katekolamin seviyeleri normale dönmüştür. İdrar katekolaminleri yüksek bulunduğunda, klinik olarak feokromositoma ihtimali düşük ise, iskemik kalp hastalığı gibi sempatik aktivasyonun bulunduğu durumlar akla getirilmeli ve feokromositoma tanısı konulmadan önce bu durumlar dışlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Acromegaly In Adrenal Adenom and Idrar Catecolamins: False Arties
2008
Yazar:  
Özet:

Acromegaly is a known risk factor for ischemic heart disease. If there is an increase in urine catecolamines along with adenoma, the likelihood of feochromocytoma is quite high. However, as a result of ischemic heart disease, an increase in urine catecolamines may also occur. In our article, we present a fact that has the classic characteristics of acromegalin and ischemic heart disease. In our case, a adrenal adenoma was detected in the torace computer tomography (BT) taken for the study of paracardial obscene identified in the posteroanterior lungs graph and the levels of urine katekolamine were high. The coronary arter by-pass greft operation has returned to normal levels of urine katekolamine. When the urine catecolamines are high and the chances of feochromocytoma are clinically low, the cases of sympathic activation such as ischemic heart disease should be taken into account and these conditions should be excluded before the feochromocytoma is diagnosed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 695
Atıf : 867
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini