Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 10
OSMANLI YÖNETİMİNDEN FRANSIZ MANDA İDARESİNE KADAR LÜBNANDA DÜRZİ-MARUNÎ MÜCADELESİ
2020
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede bağımsızlık öncesi döneme kadar Lübnan’da yaşanan siyasi ve etnik çatışmalar üzerinde durulmuştur. 16. yüzyıl itibari ile Osmanlı egemenliği altına giren Lübnan, I. Dünya Harbine kadar yaklaşık 400 yıl süreyle Osmanlı Devleti tarafından yönetilmiştir. Osmanlı Devleti’nin yürütmüş oldukları genel siyasetleri çerçevesinde hayli özgür bir idareye ait bütün din ve yaşayışların serbest bir şekilde yerine getirildiği bu dönemde, ülkede en güçlü iki mezhep olan Marunîler ve Dürzîler bulunmaktadır. Bu iki grup arasında 19. yüzyılda kızışmış olan çekişme 1840 ve 1860 yıllarında bir çeşit iç çatışmalara dönüşmüş ve neticede Osmanlı Devleti Lübnan’da din esasına dayalı çeşitli siyasal yönetim biçimleri oluşturmuşlardır. I. Dünya Savaşı sonucunda Osmanlı Devleti parçalanınca, uzun süreden beridir bölgede gözü olan Fransa, 1920 yılından itibaren Lübnan’ı manda ve himayesi altına almıştır.

Anahtar Kelimeler:

From the Ottoman leadership to the French leadership in Lebanon
2020
Yazar:  
Özet:

This article focuses on the political and ethnic conflicts in Lebanon until the pre-independence period. From the 16th century to the Ottoman domination, Lebanon was ruled by the Ottoman State for about 400 years until World War I. In this period, when all religions and lives of a very free administration were freely fulfilled in the framework of the general policies the Ottoman State carried out, there are Marunîs and Dürzîs, which are two religions of country-powerful power. The conflict between these two groups, which broke up in the 19th century, turned into a kind of internal conflict in the 1840s and 1860s and eventually formed various forms of political governance based on the religious essence in the Ottoman State Lebanon. and I. When the Ottoman State was broken as a result of the World War II, France, which has been a long-term eye in the region, has taken Lebanon under control and protection since 1920.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.678
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi