Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 7
2011 Arap Ayaklanmaları ve Ötesi: Demokratik Geçiş ve Otoriter Süreklilik/ Esnekliğin Ahenksizliği
2019
Dergi:  
YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet 2011 Arap Ayaklanmalarının hemen ardından temayüz eden en önemli sorulardan biri söz konusu ayaklanmaların demokratik bir dönüşüm getirip getirmeyeceği yönünde şekillenmiştir. İlk bakışta, halk hareketlerinin başlıca sonucu dönemsel olarak bazı ülkelerde otoriter rejimlerin devrilmesi olmuştur. Bu çerçevede, bu makale çalışmasının temel amacını ayaklanmaların birbiriyle ilintili sonuçlarını Mağreb ve Maşrek bölgesindeki devlet-inşa süreçlerine atıfta bulunarak irdelemektir. Otoriter yapıların farklı şekillerde de olsa kalıcılığı/ sürekliliği ve buna ek olarak Arap Cumhuriyetlerinin halk protestoları sırasındaki kırılganlığı ve bölgedeki Arap Monarşilerinin ise benzer şartlarda gösterdiği esneklik bu çalışmanın temel argümanlarından birini teşkil etmektedir.  Bunların yanında, bazı analistlerin ifade ettiği gibi Arap Ayaklanmaları İslami hareket tarafından ele geçirilmemiş, ancak İslami hareketin - Müslüman Kardeşler bağlantılı grupların Tunus, Mısır, Ürdün ve diğer yerlerde - yeniden temel bir siyasi aktör olarak yükselmesini sağlamıştır. Bu noktadan hareketle, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (ODKA) bölgesindeki devlet-inşa süreçlerinde yaşanan değişim ve sürekliliği ve de otoriter yapıların değişen biçimlerini analiz etmek için, otoriter yapıların esnekliği ve hayata geçirilen isteksiz reformların anlaşılması elzemdir.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
2019






YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 356
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini