Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 11
Bediüzzaman'ın Osmanlı Devleti ve Bazı Padişahlar Hakkındaki Görüşleri
2020
Dergi:  
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz Bediüzzaman Said Nursî’nin çocukluk ve gençlik yılları, Osmanlı Devleti’nin son üç padişahı döneminde geçmiştir. Bu sebeple eserlerinde muhtelif yerlerde Osmanlı Devleti’nden ve bazı padişahlardan bahsetmiştir. Hilâfet makamını devam ettirmesi açısından Osmanlı Devleti’ni çok önemli bir yerde gören Bediüzzaman, İslâm tarihinde Abbâsîlerle Osmanlıları birbirlerini tamamlayan iki dönem olarak tanımlamıştır. Özellikle Yavuz Sultan Selim’in İslâm birliği politikasına vurgu yapan Bediüzzaman, kendisinin de bu padişahın yolunu izlediğini belirtmiştir. Bediüzzaman, Osmanlı Devleti’nin temel müesseselerinden biri olan şeyhülislâmlığın ıslahı hakkında çeşitli teklifler sunmuştur. Bunun yanında, bazı Osmanlı padişahlarının çocuklarını ve kardeşlerini devlet düzeni için katlettirmeleri ve Yeniçerilik konularında da çeşitli yorumlarda bulunmuştur. Bediüzzaman’ın hakkında en çok görüş belirttiği Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamid’dir. “Eski Said” diye nitelediği dönemde Sultan II. Abdülhamid’in bazı icraatlarını eleştiren Bediüzzaman, Cumhuriyet döneminde bu padişaha karşı yapılan haksızlıkları kabul etmemiş, onun hakkında övgü dolu sözler söylemiştir. Bu makalede, Bediüzzaman’ın ilk eserleri ve Risale-i Nur Külliyatı’nın muhtelif yerlerinde geçen Osmanlı Devleti ve bazı padişahlarla ilgili görüşler bir araya getirilerek, daha önce üzerinde çalışılmayan bu konu aydınlatılmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Views Of Bediuzzaman On The Ottoman State and Some Padisahs
2020
Yazar:  
Özet:

Said Nursî’s childhood and youth years have passed in the last three periods of the Ottoman State. Therefore, in his works he talked about the Ottoman State and some of the Padişah. As for the continuation of his office, Bediüzzaman, who sees the Ottoman State in a very important place, has defined the Islamic history as two periods that complete each other with the Abbassis and the Ottoman. Specifically, Bediüzzaman, who emphasizes Yavuz Sultan Selim’s Islamic Union policy, said that he himself also followed the path of this padişah. Bediüzzaman has presented various proposals about the shelter of the shelterism, which is one of the basic institutions of the Ottoman State. In addition, some Ottoman princes have also made various comments on the matters of their children and brothers for the state order and the issues of New Jersey. The most popular is the Ottoman king Sultan II. It is Abdulhamid. He was called the Sultan II, the Old Said. Bediüzzaman, who criticized some of the executions of Abdülhamid, did not accept the injustice against this kingdom during the Republic period, and said a praiseful word about him. In this article, the first works of Bediüzzaman and the opinions about the Ottoman State and some padişah that passed through the various places of Risale-i Nur Kulliyatı were gathered together, and this topic that has not been previously studied was tried to be illuminated.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 90
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini