Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 145
 İndirme 36
YAVAŞ GAZETECİLİK: YENİ MEDYA GAZETECİLİĞİ, HIZININ KURBANI MI OLUYOR?
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Yeni medya, “etkileşim ve eş zamansız olabilme” gibi özellikleri sayesinde geleneksel medya karşısında pek çok avantaja sahiptir. Bu avantajlar, “depolama ve arşivleme, cevap verebilme, maliyet ucuzluğu, erişim kolaylığı ve hız” gibi kavramlarla açıklanabilir. Bu avantajların bazı durumlarda dezavantaja dönüştüğü görülebilir. Örneğin, yeni medyanın en önemli avantajlarından biri olarak görülen hız, yeni medya haberciliğinde bazı sorunları beraberinde getirmektedir. Haber içeriğinde yer alan bilgilerin onaylatmadan/doğrulatmadan anlık bir şekilde enformasyon sürecine sokulması, habercilik adına en önemli unsurlardan biri olan haberin güvenilirliğini ortadan kaldırmaktadır. Geleneksel habercilikte haberi derlemek, toparlamak ve doğrulatmak için yeterli zaman bulunmaktadır. Dolayısıyla haberi geç vermekle birlikte doğrulatarak verebilme imkânı da vardır. Bahsi geçen ilişkiler, bu çalışma kapsamında Susan Greenberg’in literatüre kazandırdığı “yavaş gazetecilik” kavramıyla ele alınmıştır. Yavaş gazetecilik kavramıyla haberin daha uzun sürede/daha etraflıca üretilmesi için gerekli olan zamanın ayrılması kastedilmektedir. Çalışmanın amacı, yeni medyanın “hız” avantajının kontrollü bir şekilde kullanılması gerektiğini aksi takdirde habercilik açısından önemli sorunların oluşabileceğini ortaya koymaktır

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.555
Journal of Social and Humanities Sciences Research