Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 883
 İndirme 140
Bir Yurttaş Gazeteciliği Mecrası Olarak Yeni Medya: Twitter Örneği
2017
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Yurttaş gazeteciliği teorik açıdan ABD’de 1988 başkanlık seçimleri sürecine bağlı olarak etkisiz gazetecilik faaliyetleri ve liberal demokrasi açısından fikir ve bilgi paylaşımı noktasında eksik kalan medya organları nedeniyle ortaya atılmış bir gazetecilik türüdür. Pratik anlamda ise Yurttaş gazeteciliği, Yeni medya teknolojilerinin gelişmesi ile gündelik hayatın merkezine oturma imkânı elde etmiştir. Bütün sosyal ağları kapsayan Yeni medya kavramı, bir yandan yurttaşların enformasyon paylaşımında bulunarak birer potansiyel gazeteci olmalarına olanak sağlarken, diğer yandan da Geleneksel medyanın haber kaynağı durumuna gelerek, toplumsal olaylarda başrolde yer almasına katkı sağlamaktadır. Çalışmanın içeriğinde değinilen toplumsal olaylarda sosyal ağlar içinde en çok öne çıkan Twitter olmuştur. Twitter, hem bir kamusal tartışma mecrası olarak hem de enformasyon akışı noktasında, Geleneksel medyanın profesyonel gazetecileri ile toplumun buluşmasına katkı sağlamıştır. Geleneksel medyanın dikkatini çekmeyen olayların aktarımında yurttaşların, potansiyel birer gazeteci olarak paylaşımda bulunabildiği Twitter, Yurttaş gazeteciliğinin ruh bulduğu bir ortam sunarak, Twitter gazeteciliği gibi bir gazetecilik anlayışının literatürümüze girmesine neden olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.504
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini