Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 63
 İndirme 36
1974 Barış Harekâtı Sonrasında Türkiye’den Kıbrıs’a Gelen Göçmenlerin Kültürlenme Seviyelerinin İncelenmesi
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Kıbrıs, gerek jeopolitik konumu gerekse doğal zenginlikleri nedeniyle tarihi boyunca birçok medeniyetin himayesi altına girmiş ve bu sebeplerle de sürekli olarak göç alan ve göç veren bir ada ülkesi olmuştur. Bu göç hareketlerinin içerisindeki en fazla nüfus yoğunluğu Osmanlıların adayı fethinden sonra yaşanmış ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden birçok insanın adaya yerleştirilmesi neticesinde Kıbrıs’taki Türk varlığı başlamıştır. Son göç dalgası ise 1974 Barış Harekâtından sonra gerçekleştirilmiş ve yaşanılan iç ve dış göçlerle Kıbrıs, iki toplumlu bir ada ülkesi olarak günümüzde de mevcut statüsünü sürdürmektedir. Bu çalışmada da; 1974 sonrası Türkiye’den Kıbrıs’a gerçekleştirilen dış göç hareketleri sonucunda yerleşik kültür ile sonradan gelenlerin birbirleriyle etkileşimleri, Kıbrıs kültürüne uyumları ve kültürlenme seviyelerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Karma yöntemin kullanıldığı bu çalışmaya 531 kişi katılmıştır. Araştırma sonucunda; Türkiye’den gelen ilk kafile grubunun ve Türkiye’de doğmuş çocuklarının kendi kültürünü devam ettirmeye çalıştığı, KKTC’de doğan ikinci kuşak çocukların iki kültürü bir arada sürdürmeye çalıştığı ve üçüncü kuşak bireylerin ise Kıbrıs kültürü ile Türkiye kültürünün birleştiği karma bir kültür oluşturduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.500
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini