Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 259
 İndirme 43
 Sesli Dinleme 1
ÇALDIRAN OVASI VE ÇEVRESİNİN JEOMORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Çaldıran Ovası ve çevresinin jeomorfolojik özelliklerini ortaya koymayı amaçlayan bu çalışmada; farklı jeomorfolojik birimlerin oluşum ve gelişimleri araştırılmıştır. Son yıllardaki gelişmeler, doğal ortam ile insan arasında akılcı bir dengenin kurulması gerektiği fikrini ön plana çıkarmıştır. Bu nedenle herhangi bir bölgenin jeomorfolojik özelliklerinin bilinmesi, farklı morfolojik birimlerin verimli bir şekilde kullanılması kaçınılmaz bir hal almıştır. Çaldıran Ovası ve çevresinde iç etken ve süreçler ana morfolojik birimlerin oluşumunu sağlarken, flüvyal süreçler bu morfolojik birimleri yer yer derin bir şekilde parçalayarak aşınım ve birikim şekillerini meydana getirmiştir. Bunlar, orojenik hareketler sonucunda kıvrılarak yükselmiş dağlık alanlar. Orta Miyosen’de meydana gelen neotektonik hareketler sonucunda faylanmalara bağlı olarak dağlık alanlar tekrar yükselirken değişen yerel taban seviyesine göre gelişen aşınım-birikim olaylarının şekillendirdiği platolar ile ova tabanıdır. Bölgenin şekillenmesinde orojenik hareketlerin etkisi olmakla birlikte esas şekillenme Orta Miyosen’de Neotektonik dönemin başlaması ile birlikte görülen epirojenik-kratojenik hareketlerle olmuştur. Volkanizma faaliyetleri neticesinde bol miktarda volkanik malzeme çıkmış ve çok geniş alanlara yayılarak bu günkü morfolojik manzaranın ortaya çıkmasına vesile olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.686
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)