Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 172
 İndirme 83
 Sesli Dinleme 1
Türkiye, Finlandiya ve Singapur’un Ortaöğretime Geçiş Sistemlerinin Karşılaştırılması
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin gelişmelerinde eğitim politikaları etkilidir. Ortaöğretim, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda akademik ve mesleki alanlarda eğitim aldıkları dönemi kapsamaktadır. Bu kapsamda öğrencilerin akademik ya da mesleki eğitim alanlarına yerleştirilmelerinde ortaöğretime geçiş sistemleri yardımcı olmaktadır. Bu doğrultuda araştırmanın amacı Türkiye, Finlandiya ve Singapur’un ortaöğretime geçiş sistemlerinin karşılaştırılmasıdır. Türkiye’de ortaöğretime geçişte birçok sınav değişikliği yaşanmıştır. Bu amaçla günümüze kadar gerçekleştirilen sına sistemleri LGS, OKS, SBS ve TEOG sınav sistemleridir. Bu sınavlarda gerçekleştirilen değişiklikler sınava dâhil olan ders sayıları ve soru dağılımları alanlarında gerçekleştirilmiştir. Yapılan son düzenleme ile birlikte LGS merkezi sınavı ve mahalli yerleştirme ile ortaöğretime geçiş sağlanmaktadır. Araştırma bulgularına göre Finlandiya ve Singapur PISA sınavında en başarılı olan ülkeler arasında yer almaktadır. Singapur ortaöğretime geçişte sınav uygulamasına sahiptir. Ancak Finlandiya’da ortaöğretime geçişte sınav uygulanmamaktadır. Finlandiya’da ortaöğretim geçişte öğretmen görüşleri etkili olmaktadır. Finlandiya ve Singapur eğitim sistemlerindeki farklılıklara rağmen PISA’da başarılı olan iki ülkedir. Bundan dolayı bu iki ülke Türkiye’nin ortaöğretime geçiş sistemleri karşılaştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Comparison of the Transition Systems for Secondary Education in Turkey, Finland and Singapore
2020
Yazar:  
Özet:

Educational policies are effective in the development of countries. Secondary education covers the period in which students receive education in academic and professional fields in accordance with their interests and abilities. In this context, the transition to secondary education systems help in placing students in academic or professional fields of education. In this regard, the purpose of the research is to compare the system of transition to secondary education in Turkey, Finland and Singapore. There have been many changes in the course of the secondary school in Turkey. For this purpose, the exam systems implemented to date are the LGS, OKS, SBS and TEOG exam systems. The changes made in these exams have been made in the fields of classes and question distribution that include the exam. With the latest arrangement made, the LGS center exam and the local placement are provided with the transition to the secondary education. According to research findings, Finland and Singapore are among the most successful countries in the PISA exam. Singapore has an exam application in the transition to secondary education. However, the exam is not valid in Finland. In Finland, the teachers’ opinions are influential in the transition of secondary education. Despite the differences in education systems, Finland and Singapore are the two countries that are successful in the PISA. This is why the two countries have compared the transition system of secondary education in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.636
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)