Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 178
 İndirme 74
12 Eylul Darbesi̇ ve 15 Temmuz Darbe Gi̇ri̇si̇mi̇ Sirasinda Avrupa Bi̇rli̇gi̇-turki̇ye İle İli̇ski̇leri̇ Uzeri̇nden Bi̇r Degerlendi̇rme
2018
Dergi:  
Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)
Yazar:  
Özet:

Türkiye demokratik ve Batılı bir devlet olma yolunda ilerlemeye çalışsa da dönem dönem bazı girişimlerle yönetime el konulmuş ve demokratik yapı bir süreliğine durmuştur. Aynı zamanda Türkiye’nin dış politikasında ve uluslararası sistemin aktörleri arasındaki ilişkileri de durağanlaşmış ve zarar görmüştür. 12 Eylül 1980’de gerçekleşen askeri darbe sonrasında yönetime el koyan ordu dış politikada statükonun devam edeceğini bildirmiş ve ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğini vurgulamıştır. Buna rağmen AB ile ilişkiler istenilen düzeyde olmamış ve git gide kötüleşmiştir. Örneğin 10 Nisan 1981’de Avrupa Parlamentosu’nun toplantısında iki ay içinde Türkiye’de darbe öncesi demokratik yapıya dönülmemesi halinde Türkiye’ye Yunanistan’a cunta döneminde uygulanan tavrın uygulanması kararı alınıştır. Bu karar uyarınca Mart 1982’de ise Ortaklık süresiz olarak askıya alınmıştır. 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen başarısız darbe girişimi sonrasında da AB, Türkiye’de gerçekleşen bu girişimi kınamış ve Türkiye’nin en kısa sürede mevcut demokratik sürece girmesi gerektiğini söylemiştir. Türkiye’nin bu uyarıyı dikkate almaması nedeniyle 24 Temmuz 2016’da Avrupa Parlamentosu Türkiye mevcut anayasal düzen dönene kadar müzakere sürecinin askıya alınmasını tavsiye etmiştir. Ancak bu tavsiye kararı AB Bakanlar Konseyi tarafından reddedilmiş ve Türkiye ile müzakerelerin devam etmesi gerektiği vurgulanmıştır. Benzer şekilde 13 Aralık 2016'da AB Dışişleri Bakanları toplantısında, Avrupa Parlamentosu ve Avusturya'nın Türkiye ile müzakereleri durdurma kararları reddedilmiştir. Türkiye ile

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 55
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini