Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 5
GİRİŞİMCİLİK VE EKONOMİK KALKINMA: TÜRKİYE VE KOSOVA’DA KOBİLER İÇİN DEVLET DESTEKLERİ
2018
Dergi:  
Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)
Yazar:  
Özet:

Girişimcilik ekonomik kalkınma için yararlı ve gereklidir. Sanayi ve hizmet girişimcilerin sektörlerinde girişimcilerin verimlilik, yenilikçilik, rekabetçilik ve istihdam yaratmaları ekonomik kalkınma için elzemdir. OECD ülkelerinde firmaların %95’inden fazlası KOBİlerden oluşmakta ve birçok ülkede istihdamın %60-70’ini sağlamaktadırlar. Özellikle yetmişlerden itibaren küresel rekabetin yoğunlaşması, ekonomik belirsizliğin artması, pazar bölümlenmesinin ivme kazanması, teknolojik sürecin karakterinin değişmesi, yeni ekonomik fırsatların ortaya çıkması ve artan işsizlik oranları girişimcilik faaliyetlerini canlandırmış ve büyük işletmelerden, küçük işletmelere doğru bir değişimin ortaya çıkmasını etkilemiştir. Küçük işletmelerle bütünleşen girişimcilik, yeni işletmelerin yaratılmasının temel aracı olarak kabul edilmektedir. Özellikle gelişmiş ülkelerde birçok hükümet, girişimciliğin önemini kavramakta ve girişimcilik faaliyetlerinin teşvik edilmesini, ekonomik politikalarının ve programlarının önemli bir unsuru olarak ele almaktadırlar. Bu çalışmada, ilk olarak, girişimcilik, önemi, yararları ve girişimcilik eğilimlerine değinilmektedir. İkinci olarak, Türkiye ve Kosova’daki KOBİlere yönelik devlet teşvikleri incelenmektedir. Çalışmanın son bölümünde bazı öneriler geliştirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 56
Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)