Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 59
 İndirme 26
PARION’DAN BİR GRUP KORINTH ALABASTRONU
2019
Dergi:  
Turkish Studies Historical Analysis
Yazar:  
Özet:

Kuruluşu Grek Kolonizasyon Çağı ile ilişkilendirilen Parion Antik Troas Bölgesi’nin önemli liman kentlerinden biridir. Antik kent bugünkü Çanakkale ili, Biga ilçesi, Kemer köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Kent ile araştırmalar ve kazı çalışmaları sonucu, kentin MÖ 709 yılında kurulduğu ve MS 12. yüzyıla kadar iskân gördüğü bilinmektedir. Kentte 2005 yılından itibaren, farklı yapı ve alanlarda kazı ve restorasyon çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu çalışma alanlarından birisi de kentin Güney-Tavşandere Nekropolisi’dir. Makalede ele alınan Korinth üretimi 9 alabastron da, Nekropolisin Arkaik Dönem krematoryumlarından Krm 4 ve Krm 5’ den ele geçmişlerdir. Bu alabastronlar, üzerlerindeki bezemelere göre Bitkisel (Karşılıklı Palmet) Bezemeli, Çizgisel (Bant-Nokta) Bezemeli, Hayvan Figürlü, Karışık Yaratık Figürlü ve Diğer Alabastronlar şeklinde alt gruplara ayrılmışlardır. Alabastronların tamamı göz önünde bulundurulduğunda MÖ 620-590 aralığındaki süreçte, ikincil kremasyon gömü uygulamasına yer verildiği anlaşılmaktadır. Kaplardaki yanık belirtileri, bu kapların içlerinde hem kremasyon işleminde yanmayı hızlandırabilecek, hem de bu esnada oluşabilecek kötü kokuyu giderecek hoş kokulu yağların olabileceğini göstermektedir. Dolayısıyla, yakma işlemi esnasında kullanılanılarak, kapların krematoryum içerisine atılıp kırıldığı anlaşılmaktadır. Nekropolis’de Arkaik Dönem urnelerinin etrafında herhangi bir ölü hediyesi ele geçmemesi de, ölü hediyesi bırakma ritüelinin yalnızca kremasyon esnasında yapıldığını göstermektedir. Ayrıca, bu seramik kaplar genel anlamda MÖ 630-590 aralığında Parion’un Kıta Yunanistan (Korinth) ile olan ilişkilerini de göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Group Of Corinthian Alabastrons From Parion
2019
Yazar:  
Özet:

Parion which its establishment associated with Greek colonisation period is the one of important port cities of Ancient Troas region. Ancient city is located within borders of today’s Çanakkale City, Biga District, Kemer Village. Results of researching and excavations it is known that the city was established in 709 BC and inhabited until 12th century AD. Excavations and restorations have been implemented in various structures and areas since 2005. One of these areas of excavation is Tavşandere Necropolis where located South of Ancient city. 9 alabastra in the article which Corinth product were founded in the Krm 4 and Krm 5 from Archaic Period Crematarium of necropolis. These alabastra are divided into groups as various ornements on them: Linear ornement (belt – spot), plantal ornament (antithetic palmette), mixedcreature figures and other alabastra. Considering about all of alabastra, it is understood that secondary cremation burials were used in the process between 620 – 590 BC. Sign of burnt in vessels show that not only used for accularate of cremation but also used spreading of fragnance. Thus it is understood that vessels were thrown and broken into the crematorium. The fact that no tomb gifts were found around Archaic Period urns in necropolis shows that the ritual of put the tomb gift was only performed during cremation. Furthermore these ceramic vessels show that relationship between Parion and land mass Greek.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Historical Analysis

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 141
Atıf : 46
Turkish Studies Historical Analysis