Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 83
 İndirme 49
Türkiye’nin Avrupa Birliği Ülkelerine Makroekonomik Olarak Yakınsaması Üzerine
2019
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Avrupa Birliği (AB), ekonomik olarak belli bir düzeyde olan, gelir ve refah seviyesinin yüksek olduğu ülkelerden oluşan bir bütünleşmedir. AB’nin temel hedefleri arasında yer alan, fiyat istikrarı, ödemeler dengesi, yaşam şartlarının iyileştirilmesi, yüksek istihdam, dengeli kamu harcamaları, istikrarlı ve dengeli büyüme gibi hedeflerin gerçekleştirilmesi için, üye ülkelerin ekonomi politikalarının koordinasyonu gerekmektedir. Bu çalışmada, 2008’den 2017’ye kadar olan süreçte Maastricht Kriterleri’ndeki ekonomik göstergelerden Enflasyon, Faiz, Bütçe Açığı/GSYİH, Kamu Borçları/GSYİH değişkenleri ile Türkiye’nin günümüzdeki 28 AB ülkesine yakınsama durumu ele alınmıştır. İlk olarak, AB ülkeleri ve Türkiye’nin, Maastricht Kriterleri’nde belirtilen makroekonomik göstergelere göre karşılaştırması yapılmış, birbirine benzerlik gösteren ülkeler kümeleme analizi ile gruplandırılmıştır. Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde ekonomik durumunun zaman bazlı değerlendirilmesinde yıllara göre değişimi göz ardı etmemek adına panel veriyle çalışılmıştır. Bu sebeple, kümeleme analizi ile elde edilen homojen gruplardaki ülkelerin panel veri birim kök analizi ile birbirine yakınsama durumunu incelenmiştir. 2008-2017 veri ortalamalarıyla yapılan kümeleme analizi sonucu üç küme elde edilmiştir. Türkiye, içinde bulunduğu grupta Danimarka, İsveç, Letonya, Litvanya, Çekya, Romanya, Polonya, Finlandiya, Slovakya, Bulgaristan, Lüksemburg ve Estonya’nın da içinde bulunduğu grupta yer almaktadır. Yakınsama analizi sonucunda ise her gruptaki ülkelerde belirtilen değişkenlere göre genel olarak yakınsama gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Turki̇ye’ni̇n Avrupa Bi̇rli̇gi̇ Ulkeleri̇ne Makroekonomi̇k Olarak Yakinsamasi Uzeri̇ne
2019
Yazar:  
Özet:

The European Union (EU) is an integration of countries with a high level of income and prosperity. To objectives such as price stability, balance of payments, improvement of living conditions, high employment, balanced public spending, stable and balanced growth, the economic policies of the Member States need to be coordinated. In this study, in the process from 2008 to 2017, the economic indicators in the Maastricht Criteria were discussed Inflation, Interest, Budget Gap/GDP, Public Debt/GDP variables and the situation of Turkey’s proximity to the current 28 EU countries. First, the countries of the EU and Turkey were compared according to the macroeconomic indicators specified in the Maastricht Criteria, and the countries that showed similarities were grouped by aggregation analysis. In the process of membership of Turkey to the EU, the time-based assessment of the economic situation has been worked with panel data in order to not ignore the change according to the years. Therefore, the state of close-up of countries in homogeneous groups obtained by aggregation analysis has been studied by panel data unit root analysis. The analysis of the assembly made with the 2008-2017 data average results were achieved in three sets. Turkey is in the group that includes Denmark, Sweden, Latvia, Lithuania, the Czech Republic, Romania, Poland, Finland, Slovakia, Bulgaria, Luxembourg and Estonia. As a result of the approximation analysis, the approximation has been observed in general according to the variables indicated in each group of countries.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 360
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini