Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 74
 İndirme 54
Stratejik Yönetim Muhasebesi Kapsamında Marka Değerleme ve Hiroshi Yönteminin Katılım Bankalarında Uygulanması
2019
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda teknolojide, ekonomide, işletmelerin üretim sistemlerinde, müşterilerin istek ve beklentilerinde meydana gelen değişimlerden dolayı piyasada rekabet koşulları giderek artmıştır. Rekabet koşullarının artmasından dolayı da işletmelerin birbirlerine karşı rekabet avantajı sağlayabilmesi için bazı rekabet gücü faktörlerini dikkate alması gerekmektedir. Bu rekabet gücü faktörlerden birisi marka kavramıdır. İşletmelerin maddi olmayan duran varlık kalemlerinin bir parçası olan marka kavramı gerek işletmeler gerek müşteriler açısından günümüzde önemli bir kavram haline gelmiştir. Dolayısıyla işletmeler, önemi giderek artan bu marka kavramının zaman içerisinde değerini de belirleme arzusuna girmiştir. Bu bakımdan stratejik yönetim muhasebesi alanında işletmelerin bu beklentisine karşılık verebilmek için bazı marka değerleme yöntemleri öne sürülmüştür. METI modeli olarak da isimlendirilen ve 2002 yılında Japonya’da Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanlığı tarafından Y. Hiroshe’ nin başkanlığında yürütülen çalışmalar neticesinde geliştirilen Hiroshi yöntemi bu marka değerleme yöntemlerinden birisidir. Bu çalışmada Türkiye’de faaliyette bulunan katılım bankalarının marka değerlerinin tespiti amacıyla finansal değerleme yöntemlerinden Hiroshi yöntemi uygulanmıştır. Bu kapsamda Türkiye’de faaliyette bulunan Albaraka Türk, Kuveyt Türk ve Türkiye Finans Katılım bankalarının 2013-2017 yıllarına ait finansal verileri ile marka değerleme yapılmıştır. Analiz sonucunda Türkiye Finans Katılım bankasının müşteri sadakati ve bilinirliği Kuveyt Türk Katılım bankasına göre daha fazla olmakla birlikte Kuveyt Türk Katılım bankasının marka değeri yaratma potansiyeli daha yüksektir. İlgili parametreler bir bütün olarak değerlendirildiğinde Kuveyt Türk Katılım bankasının marka değerinin Türkiye Finans Katılım bankasından daha yüksek olduğu tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Strateji̇k Yoneti̇m Muhasebesi̇ Kapsaminda Marka Degerleme ve Hi̇roshi̇ Yontemi̇ni̇n Katilim Bankalarinda Uygulanmasi
2019
Yazar:  
Özet:

In recent years, the competition conditions in the market have increased due to changes in technology, economy, manufacturing systems of, customer desires and expectations. Due to increased competitive conditions, some competitive factors must be taken into account to ensure that can provide competitive advantage over each other. One of these competitive power factors is the brand concept. The brand concept, which is part of the non-material asset pen, has become an important concept today in terms of the business needs customers. Thus, have entered the desire to determine the value of this increasingly important brand concept over time. In this regard, some brand assessment methods have been proposed in the field of strategic management accounting to meet these expectations of. The Hiroshi method, also referred to as the METI model and developed as a result of the studies carried out in 2002 by the Ministry of Economy, Trade and Industry in Japan under the presidency of Y. Hiroshe, is one of these brand assessment methods. In this study, the Hiroshi method was applied from financial valuation methods for the purpose of identifying the brand values of participating banks operating in Turkey. In this context, the mark assessment has been made with the financial data of the Albaraka Turkish, Kuwait Turkish and Turkish Financial Participation banks operating in Turkey for the years 2013-2017. As a result of the analysis, the customer loyalty and awareness of the Turkish Investment Bank of Turkey is greater than the Turkish Investment Bank of Turkey, while the Turkish Investment Bank of Turkey has a higher potential to create brand value. When the relevant parameters were assessed as a whole, it was found that the brand value of the Kuwait Turkish Participation Bank was higher than the Turkish Financial Participation Bank.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 360
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini