Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 121
 İndirme 69
Ortaokul Müdürlerinin Yetenek Yönetimi Beceri Düzeylerinin Bazı Değişkenlere Göre Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, resmi ve özel ortaokul müdürlerinin yetenek yönetimini uygulama beceri düzeyleri belirlemek ve ortaokul müdürlerinin yetenek yönetimini uygulama beceri düzeyleri,öğretmen ve okul yöneticilerinin cinsiyet, yaş, branş, okuldaki görev unvanı, mesleki kıdem, görev yaptıkları okuldaki çalışma süresi, öğrenim durumu ve görev yaptıkları okulun türü değişkenleri açısından farklılaşma olup olmadığını ortaya koymaktır. Bu çalışma tarama modelinde tasarlanan, nicel araştırma yöntemlerinin kullanıldığı betimsel bir araştırmadır. 2017/2018 Eğitim-Öğretim yılında Denizli ilinde bulunan resmi ortaokullarda görev yapan 684, özel ortaokullarda görev yapan 170 olmak üzere toplam 854 öğretmen ve okul yöneticisi araştırmanın örneklemini oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemi "Katmanlı", "Uygun" ve "Tesadüfi" örneklem yöntemleri bir arada kullanılarak belirlenmiştir. Araştırmanın verileri, araştırmacı tarafından hazırlanan "Kişisel Bilgi Formu" ve Yerlikaya (2017) tarafından geliştirilen "Eğitimde Yetenek Yönetimi Ölçeği" kullanılarak toplanmıştır. Katılımcıların ortaokul müdürlerinin yetenek yönetimi beceri düzeylerine ilişkin değerlendirmeleri ölçeklerden elde edilen puanların aritmetik ortalaması (N) ve standart sapması (Ss) hesaplanarak değerlendirilmiştir. Araştırmanın bağımsız değişkenlerine göre farklılaşma durumları bağımsız örneklem t testi ve tek yönlü ANOVA testi ile analiz edilmiştir. Gruplar arasında anlamlı bir farklıklaşma olduğunda, farklılaşmanın hangi gruplar arasında olduğunu belirlemek için Scheffe testi kullanılmıştır. İstatistiksel çözümlemelerdeki anlamlılık düzeyi p<,05 olarak kabul edilmiştir. Araştırmanın sonunda, ortaokul müdürleri yetenek yönetimi becerilerini iyi düzeyde uyguladıkları; Öğretmenlerin cinsiyet, yaş, branş, mesleki kıdem, okuldaki çalışma süresi ve okul türü değişkenine göre ortaokul müdürlerinin yetenek yönetimi becerilerini değerlendirmelerinin farklılaşmadığı; görev unvanını değişkenine göre ortaokul müdürlerinin yetenek yönetimi becerilerini değerlendirmelerinin farklılaştığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

High School Staff’s Skills Are Assessed According To The Basics Of The Level
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to determine the skills levels of the official and private high school managers to apply the management of skills and the skills levels of the high school managers to apply the management of skills, to show whether teachers and school managers have differences in terms of gender, age, branch, school job title, professional status, work time in the school they do, the state of learning and the type of school they do. This study is an imaginary research designed in the scan model, where quantum research methods are used. In the 2017/2018 Education-Teaching year, 684 teachers and school managers, including 170 teachers and school managers, who work in the official secondary schools located in the province of Denizli, are the examples of the research. The sampling of the study was determined by using the sampling methods "Catmanly", "Adjusted" and "Tesadüfi" together. The data of the research was collected using the "Personal Information Form" prepared by the researcher and the "Development of Skills in Education" developed by Yerlikaya (2017). The evaluations of the participants' high school managers on the level of talent management skills were evaluated by calculating the arithmetic average (N) and standard deviation (Ss) of the scales obtained. According to the independent variables of the study, differentiation conditions were analyzed by independent sampling t test and one-way ANOVA test. When there is a meaningful differentiation between groups, the Scheffe test was used to determine which differentiation is between groups. The significance level in statistical analysis is considered p<,05. At the end of the study, the high school directors were able to practice talent management skills at a good level; teachers did not differ in their assessment of talent management skills by gender, age, branch, professional age, school time and school type variation; the high school directors did not differ in their assessment of talent management skills by the variation of the title; the high school directors did not differ in their assessment of talent management skills.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.089
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini