Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 22
Sessizliğin Kadın Karakterlerle Anlatıda Kullanımı Varolmaya Çalışan Sessiz Bedenler
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Sinema tarihine sesin girişiyle birlikte film anlatılarında sesin önemi izleyici tarafından anlaşılmıştır. Karakterlerin temsilinde, olay örgüsünün anlamlandırılmasında ses, izleyici açısından önemli bir anlatı öğesi görevi görmüştür. Klasik anlatı sinemasında, kadın karakterlerin erkek izleyicilerin bakışına hizmet eder biçimde temsil edildiği anlatılarda da sesin kullanım stratejilerinde erkek izleyicinin filmi izleme deneyimi ön plana çıkarılmıştır. Çağdaş anlatı sineması, sesin kullanım stratejilerinde farklı yollar deneyerek, kadın karakterlerin ses ve bedenle birlikte temsil edilişlerinde, izleyicilerin karakterlerle özdeşleşme anlarında farklılıklar yaratmıştır. Kadın karakterlerin hem klasik anlatı sinemasında hem de çağdaş anlatı sinemasında temsilinde ses öğesi bazen ön plana çıkarken, bazen de kadın karakterlerin sessizlikleriyle temsili, feminist film kuramcılarının kadın karakterlerin estetik açıdan temsiline dair tartışmalar ortaya çıkarmıştır. Bu minvalde, çalışmada Eşkıya, Köksüz, Gemide filmlerinde temsil edilen kadın karakterlerin ses öğesi ile nasıl temsil edildikleri incelenerek, izleyicilerin, karakterlerle özdeşleşme anları da bu bağlamda tartışılacaktır. İzleyicinin karakterlerle özdeşleşmelerine ilişkin feminist film kuramcılarının sorgulamaları temel alınarak, kadın karakterlerin temsilinde ses öğesinin anlatı stratejisi ile olan ilişkisi de incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.542
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini