Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 93
 İndirme 18
KÜRESEL KAPİTALİZM VE MARX’IN SINIF TEORİSİ ÜZERİNE ELEŞTİREL BİR DEĞERLENDİRME
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

1980’lerle beraber tüm dünyayı etkisi altına alan küreselleşme süreci, neo-liberal politikalar ekseninde yeni bir “ekonomi-politik rejim” kurarak günümüz toplumlarının sınıfsal yapılarını radikal bir biçimde dönüşüme uğratmıştır. Bu dönüşüme kaynaklık bilimsel, teknik ve teknolojik gelişmeler sadece kapitalist bir dünyanın temellerini atmakla kalmamış, bu temeller üzerinde yükselen sermaye, özellikle işçi sınıfı karşısında hegemonik ilişkisini daha da derinleştirmiştir. Klasik liberalizmle doğan, endüstri devrimiyle büyüyen ve küreselleşmeyle gelişen bu hegemonik ilişki, artık günümüz toplumlarının kapitalist niteliklerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktadır. Nitekim sermaye, tekelci kapitalizmin Soğuk Savaş’tan sonra sosyalizm karşısında mutlak egemenliğini ilan etmesiyle hem ulus aşırı bir nitelik kazanarak daha fazla mevzi kazanmış, hem de çalışma yaşamında örgütlü işgücünün etkisini azaltarak ilişkisini devam ettirmiştir. Bu makalede söz konusu emek ve sermaye ilişkisinden ha

Anahtar Kelimeler:

A Critical Evaluation On The Class Theory Of Marx and Global Capitalism
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

With the advent of 1980s, the globalisation process, by which the whole world was influenced, has changed the current classes of the society radically esthablishing a new "regime of political economy" through neo- liberal policies. The scientific and technological advances on which these transformations are based not only created a capitalist world but also the capital class rising with this system deepened its hegemony especially against the labour class. Born with classic liberalism, grown with industrial revolution, and developed with the globalisation, this hegemony reveals the capitalistic features of curret socieities more accurately than ever. In fact, the capital both reinforced its position after the monopoly capitalism declared its absolute hegemony against socialism and continiued its relationship by reducing the effect of organised labour in the worklife. In this article, with the view of the relationship of labour and hegemony, the future of the classes is discussed and

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.715
Asos Journal